Rīta Panorāma

Rīgas latviešu biedrības "Jumta bitēm" nav dīkstāves

Rīta Panorāma

Japānā sāks kursēt "nākotnes vilciens"

Intervija ar Alisi Josti

Mūziķe Alise Joste: Galvenokārt ir jārada savai sirdij

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūziķe Alise Joste izdevusi singlu “Citā dzīvē” un strādā pie sava trešā studijas albuma. LTV raidījumā “Rīta Panorāma” mūziķe pastāstīja, kāds ir albuma tapšanas process ārkārtējās situācijas laikā: “Tā vairs nav tikai melanholiska meitene ar ģitāru. Tas būs jauns pagrieziens.”

Dziesmu “Citā dzīvē” Alise Joste sarakstījusi pirms gada. Kā pati mūziķe stāsta: “2020. gads mūsu dzīvēs ienesis diezgan brāzmainus vējus. Lai arī notiekošais reizēm sāk gluži vai sasaukties ar klasiskos futūristiskos trilleros izmantotajiem sižetiskajiem paņēmieniem, tomēr gribas pieturēties pie gaišā.”

Dziesmas pamatvēstījums ir pravietisks – atbilstošs tam, kas notiek šobrīd, kopš ir sākusies ārkārtējā situācija, kas mazliet arī ir piebremzējusi jaunā albuma izdošanas procesu, atzīst mūziķe, uzsverot:

“Māksliniekam ir jāspēj distancēties no tās mazās spriedzītes. Galvenokārt ir jārada savai sirdij, tad arī klausītāju sirdīm.

Tas, ko saka kritiķi, tas ir viņu viedoklis, un labi, ka viņiem tāds ir.”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 

Mūziķe Alise Joste ir dziesmu autore, kura aktīvi darbojas uz Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuves kopš 2009. gada. Viņa ir izdevusi divus studijas albumus, koncertējusi ārzemēs, kā arī piedalījusies mūzikas konferencēs visā Eiropā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti