Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes» aicina uz blūza koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” aicina uz blūza koncertu, kas 21. oktobrī notiks mūzikas namā “Daile”, kopā pulcējot dažādu paaudžu un dažādus blūza virzienus pārstāvošus mūziķus un grupas, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes”, kas blūza tradīciju Latvijā kopj jau no pagājušā gadsimta 90. gadiem, ikreiz klausītājiem sagādā pārsteigumus – labi zināmas blūza dziesmas jaunos aranžējumos un pirmatskaņojumus, ilgi gaidītas atgriešanās un jaunus mūziķu sastāvus, kas apvienojušies tikai “Bilžu” blūza koncertam.

“Ikdienā Latvijas mūzikas skatuvē blūzs nav tik bieži dzirdams, tāpēc vēl jo vairāk “Bilžu” blūza koncerts ir svētki visiem šī stila izpildītājiem, klausītājiem un mūzikas mīļotājiem!” sola organizatori.

Šoruden blūza koncerta programmā: Ainars Pūpols un “[Pī] Blues”, “The Blues Gang”, “Vocada”, “Lavrix Blues Band”, Jānis Vanadziņš, Laima Miltiņa un “Harmony 4 Riga”, “Rahu the Fool”, “The Twins Peek”, “Blues Cake”, “Bad Habits” un citi.

Blūza  koncertā sev jaunu ampluā iemēģinās vokālā grupa “Harmony 4 Riga”, kas muzicē “Barber Shop” stilistikā, un koncertā uzstāsies kopā ar Laimu Miltiņu, kura blūzu plašākai publikai dziedās pirmo reizi.

Koncertā mūzikas namā “Daile” varēs dzirdēt arī Latvijas blūza veterānu ģitāristu Aināru Pūpolu un “[Pī] Blues”.  Šoruden aprit 20 gadi, kopš Ainars Pūpols piedalās festivālā “BILDES”. Pūpols paziņojumā stāsta: "Blūzu nevar noraksturot vienā emocijā. No tumšā līdz  gaišajam, no nakts līdz rītausmai. Blūzs nav tikai skumjas, blūzs arī ir jautrība. Blūzā ir viss dzīves spektrs!"

Grupai “Bad Habits” blūza koncerts būs debija festivālā “Bildes”. Grupas pārstāve aktrise Ieva Florence paziņojumā stāsta:  “Šī ir ļoti laba pieredze gan tad, ja esi mūziķis, īpaši jauns mūziķis, gan arī tad, ja neesi, – “Bildes” ir laba kopā sanākšana!"

Mākslas un mūzikas festivālā “Bildes 2019”  kopā notiks septiņi koncerti. 27. oktobrī mūzikas klubā “Kaļķu vārti” izskanēs “Bilžu” mūziķu un viņu bērnu koncerts. 30. oktobrī turpat notiks dziesminieku koncerts, bet 31. oktobrī klubā “Kaļķu vārti” notiks jauno dziesminieku koncerts. VEF Kultūras pilī 4. novembrī skanēs koncerts “Jaunās un “Bildēs” sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar “Bilžu” veterāniem un radošām personībām”. Savukārt 16. novembrī notiks koncerts bērniem, kas jau 27 gadus ir festivāla neatņemama daļa un ko vadīs Igeta Ozoliņa, bet 16. novembra vakarā klausītājus aicina uz “Bilžu” veterānu koncertu. Paralēli koncertiem no 17. oktobra līdz 14. novembrim t/c “Spice Home” apskatāma arī “Bilžu” mūziķu un mākslinieku darbu izstāde “Pastkastītes”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti