Dienas ziņas

Turpina bojāt atstarojošos signālstabiņus

Dienas ziņas

Apsaimniekotāju cīņā cieš iedzīvotāji

""BILDES"" jubileju sagaidīs ar pastkastīšu galeriju laukos

Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» jubileju sagaidīs ar pastkastīšu galeriju laukos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mūzikas un mākslas festivālam “Bildes” šogad aprit 35. gadskārta. Organizatori  to iecerējuši sagaidīt ar pastkastīšu galeriju visā Latvijā, ko veidos  festivāla neklātienes dalībnieki. Akcijā ''Apglezno un nobildē savu pastkastīti''  iesaistījušies Tukuma novada Tumes pagasta iedzīvotāji.

Pie mums šovasar ir pastkastīšu festivals – tā par iesaistīšanos akcijā “Bildes 2020''  saka aktīvākās un radošākās tumenieces, kuras  ķērušās pie pastkastīšu apgleznošanas.

Sintija Strazdiņa, kura ir profesionāla māksliniece, uz savas pastkastītes vēlas iemūžināt ģimenes kopīgās intereses.

“Es gribēju parādīt savas ģimenes tradīcijas. Mums patīk vērot vidi, mēs skatāmies akmeņus - kā viņš ir tapis, kas tas par materiālu,”  viņa skaidroja.

Daudzas tumenieku pastkastītes turpmāk greznos ziedi. Tumes Kultūras nama vadītāja uzskata šo ideju par lielisku, īpaši laikā, kad māksla nāk pie katra cilvēka. “Katrs var izpausties, un arī kaimiņš var apskatīties, un varbūt kaimiņam arī radīsies pamudinājums tajā piedalīties,” viņa komentēja.

Ideju  mūzikas un mākslas festivāla ''Bildes'' dalībieki aizsākuši jau pērn vasaras nometnē.  Šogad lielākā darbošanās bijusi iecerēta pavasarī, tomēr korekcijas ieviesis Covid-19.

"Festivāla "Bildes" skatītāji daudzu gadu garumā ir vērojuši, ko dara mūziķi un mākslinieki, veidojot bilžu izstādes, un mēs nolēmām, ka arī Latvijas iedzīvotāji pat pašos tālākajos Latvijas nostūros, varētu kļūt par ''Bildes 2020'' neklātienes māksliniekiem," skaidroja mūzikas un mākslas festivāla rīkotāja Tija Auziņa.

Apgleznoto pastkastīšu fotogrāfijas festivāla organizatoriem var iesūtīt līdz 10. septembrim, tā kopīgi veidojot māksliniecisku galeriju visā Latvijā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti