Rīta Panorāma

Dārza padomi: mulča

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Tequila Band"

Intervija ar Raimondu Tiguli

Mūzikas un dabas mīļotāji septīto reizi pulcēsies Tiguļkalnā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2.jūnijā Talsos notiks ikgadējais brīvdabas koncerts Tiguļkalnā, kurā būs dzirdama Raimonda Tigula un Pētera Vaska mūzika.

Jau septiņus gadus Tiguļkalnā pulcējas mūzikas un dabas mīļotāji. Sācies kā neliels kamerpasākums, pasākums izaudzis par kārtīgu koncertu, kas katru gadu pulcē aizvien vairāk cilvēku, sarunā ar raidījumu “Rīta Panorāma” atzina koncerta rīkotājs Raimonds Tiguls.

Komponists skaidroja, ka šo tradīciju kaldina vairāki elementi: gan vieta, gan mūzika, gan arī klausītāju emocijas. Koncertus viņš plānojot jau gadu uz priekšu, un programma veidojas organiski – sadarbojoties ar mūziķiem gadu no gada. Tiguls pauda prieku par gadījumiem, kad mūzika, kuras pirmatskaņojums bijis Tiguļkalnā, izskan pasaules koncertzālēs.

2. jūnijā Tiguļkalnā gaidāms vērienīgākais pasākums septiņu gadu laikā. Tajā viesosies “Schola Cantorum Riga” Guntara Prāņa vadībā – viņi specializējas tieši gregoriskajos dziedājumos. Tāpat koncertā muzicēs arī “Sinfonietta Rīga” diriģenta Normunda Šnē vadībā.

Koncerta sākums ir astoņos vakarā, un, kā ierasts, arī šogad, pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda, Talsu pašvaldības un vietējo uzņēmumu atbalstam, klausītāji to varēs apmeklēt bez maksas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti