Mūzikas nams «Daile» septembrī gaidīs mazos skatītājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sākoties jaunajam mācību gadam, mūzikas nams "Daile" aicina mazos skatītājus un ģimenes apmeklēt mongoļu tautas pasakas dramatizējumu "Baltā kamielēna sapnītis" un Valta Pūces un Pētera Brūvera krāšņo un skanīgo mūziklu "Burvis no Oza zemes".

7.septembrī plkst. 13 mazajiem skatītājiem tiks izspēlēta izrāde "Baltā kamielēna sapnītis" pēc mongoļu tautas pasaku motīviem. Tajā atainots tālās zemes puikas Bata ceļojums Mongolijas tuksnesī. Šajā pasakā, līdzīgi kā latviešu tautas pasakās, dzīvnieki attēloti ar saviem raksturiem un labais uzvar ļauno. Mongoļi par vienu no lielākajiem dārgumiem uzskata draudzību, un kāda pasaka beidzas ar vārdiem: "Posts un bēdas baidās ienākt tāda cilvēka jurtā, kam ir uzticami draugi".

27.septembrī plkst. 12 un 17 skanēs Valta Pūces un Pētera Brūvera mūzikls "Burvis no Oza zemes", kas tapis pēc Laimena Frenka Bauma zināmās pasakas "Brīnumainais burvis no Oza zemes" motīviem. Sapnī mazā Dorotija kopā ar sunīti Toto, vēja nesta, nokļūst tālu prom no mājām. Ejot pa Dzelteno ceļu uz Smaragda pilsētu, viņiem pievienojas Putnubiedēklis, Dzelzs Malkascirtējs un Gļēvais Lauva, kuri kļūst par Dorotijas draugiem. Ceļojumā, sastopot Labo burvi, Ļauno raganu un lidojošos mērkaķus, pārvarot vājumu, bailes un trūkumus, pasakas varoņi nokļūst gan teiksmainajā burvja Oza zemē, gan atrod ceļu uz mājām.

"Iestudējums "Burvis no Oza zemes" ir neparasts, aizraujošs un sirsnīgs piedzīvojums. Izmantojot mūsdienu tehnoloģiskās iespējas, ir radīta multimediāla vide, kurā vienkopus saplūst gan teātris, gan kino. Mūzikla scenogrāfiju veido 11 īpaši veidoti maketi, kas attēlo darbības vidi, un tā ir unikāli veidota teātra izrāde, kāda Latvijā iepriekš nav tikusi iestudēta. Mūzikla atslēgas vārdi - dinamika, krāsainība, deja, mūzika, izaicinājums, kas spēs aizraut un iedvesmot gan bērnus, gan jauniešus, gan viņu vecākus un pat vecvecākus," atklāj iestudējuma režisore Dace Pūce.

Mūziklā lomas atveido Ieva Sutugova, Valts Pūce, Juris Kaukulis, Ralfs Eilands, Artis Robežnieks, Antons Zamišļajevs, Uģis Roze, Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa, Atis Ieviņš.

Iestudējumā piedalās horeogrāfijas grupa Lienes Gravas vadībā un mūziķu grupa Jāņa Miltiņa vadībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti