Rīta Panorāma

"Rīta panorāma" izmēģina. Nūjošana

Rīta Panorāma

VP pretterorisma vienība Omega papildina rindas

Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš – Tikšanās Dailē

Mūzikas nams «Daile» savā jubilejā klausītājiem dāvina Raimonda Paula un Daumanta Kalniņa koncertprogrammu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūzikas nams “Daile”, atzīmējot savu piecu gadu jubileju, sarūpējis dāvanu klausītājiem – maestro Raimonda Paula un Daumanta Kalniņa koncertprogrammu “Tikšanās Dailē”.

“Grūti ir izvēlēties, ja ir maz dziesmu, bet vēl grūtāk, ja ir daudz, kā komponistam Raimondam  Paulam . Šis koncerts ir īsts komandas darbs,”  jauno  koncertprogrammu raksturo dziedātājs Daumants Kalniņš.

Komponists Raimonds Pauls ar dziedātāju Daumantu Kalniņu koncertos tikušies bieži. Izskan viena dziesma, otra, bet kopīga koncertprogramma tiek gatavota pirmoreiz.

“Sākumā gan diskutējām, gan pacīnījāmies un šo to atsijājām, tad es kaut ko nesu, un Maestro arī, piemēram, dziesmu “Jumītis”. Viņš teica, tas ir viens no, viņaprāt, labākajiem tālaika darbiem, tas, protams, bija jārespektē,” stāsta Kalniņš.

Koncerta “Tikšanās Dailē” pirmajā daļā Maestro uz skatuves būs kopā tikai ar Daumantu Kalniņu. 

“Mēģināsim atskaņot jaunus Zanderes dzejolīšus. Faktiski, no vienas puses, tie ir bērniem domāti, bet tur ir no bērniem diezgan tālu aiziets nost. Mēs mēģinām uzrakstīt tādu dziesmu ciklu apmēram uz 30–40 minūtēm,” par ieceri stāsta Raimonds Pauls.

Maestro radītās, tautā iemīļotās un pazīstamās melodijas koncertā atdzīvosies jaunā skanējumā. Aranžijas veidojis Raimonds Macats.

“Tas, man liekas, ir pats interesantākais tajās dziesmās – sameklēt arī sev to stāstu,” atklāj Daumants Kalniņš. “Patiesībā līdz šim lielākajā daļā es esmu diezgan atradis, un man ir prieks, ka tieši otrajā daļā ir pārstāvēti tik ļoti dažādi dzejnieki.”

“Dabīgi, ka te varēja prasīties pēc lielā simfoniskā sastāva, un tas būtu vēl labāk,” uzskata Pauls. “Nu, to mēs te nevaram, tāpēc paspēlējam ar palielu stīgu grupu, kas ienes citādu skanējumu. Spēlēsim! Redzēs, es domāju, ka Daumants savu lietu māk, un tur nekādu problēmu nebūs.”

Skatuvi piepilda izcilu profesionāļu kopdarbs, un diriģents Kaspars Ādamsons neslēpj – kopā muzicēt tik izcilā komandā ir liels gods.

“Ja par enerģiju un degsmi, protams, ka Maestro un Daumants, un profesionālie mūziķi ir ļoti laba augsne, lai radošums dzirksteļotu,” saka Ādamsons.

Koncerta “Tikšanās Dailē” pirmatskaņojums būs 13.novembrī, mūzikas nama “Daile” piektajā dzimšanas dienā, un tas iekļauts mūzikas nama repertuārā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti