Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Viva Latino"

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Krievānu par "Ēnu dienu"

Latino love songs - orķestris "Rīga", Elza Rozentāle un Mikus Abaroniņš

Mūzikas namā «Daile» skanēs latino mīlas dziesmu ritmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Divus romantiskus mūzikas vakarus visu mīlētāju dienā un uzreiz pēc tam – 14. un 15. februārī – sola orķestra “Rīga” bigbends,  diriģents Raitis Ašmanis un  solisti Elza Rozentāle un Mikus Abaroniņš. 

Diriģents Raitis Ašmanis atzīst, ka latino lauztie ritmi viņam ārkārtīgi patīk – enerģijas deva šajā atskaņojumā sasilda klausītāju tāpat kā Venecuēlas, Brazīlijas vai Kubas saule. Programmā iekļautas dziesmas par mīlestību. 

Latīņamerikas melodijas ar aizrautību apgūst arī dziedātāji Elza Rozentāle un Mikus Abaroniņš. Dziedātāju loma uz skatuves ir vismaz 50% no koncerta veiksmes, uzskata diriģents Raitis Ašmanis. 

“Orķestris būs tas, kas iedos šo ritmisko latino sajūtu, un, es kā soliste vai Mikus kā solists, mēs vairāk paliksim pie sava – kas mēs esam un kā dziedam. Protams, cenšoties atkost, bet neesam jau tajās zemēs dzimuši un latvietība ir mūsos iekšā,” teic dziedātāja Elza Rozentāle. 

Savukārt Mikus Abaroniņš norāda – lielā atšķirība ir tāda, ka šāda veida skaņdarbos orķestrim nāk klāt virkne atšķirīgu sitamo instrumentu, kas arī padara šo skanējumu krāsainu. 

Koncerta krāsainībai programmā ietverti arī popzvaigžņu Lady Gaga un Eimijas Vainhausas opusi. Arī šajā mūzikā ir būtisks ritms, kas sasaucas ar latino stilu. 

Valentīndienas koncerti “Latino love songs” izskanēs 14. un 15. februārī  mūzikas namā “Daile”. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti