Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» ceremonijā triumfē grupa «Instrumenti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Otrdien, 18. februārī, Dailes teātrī jau 24. reizi aizvadīta mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” svinīgā ceremonija. Balvas pasniedza 18 kategorijās. Visvairāk balvu ieguva grupa “Instrumenti”, uzvarot četrās kategorijās – “Gada albums”, “Labākā dziesma”, “Radio hits” un “Labākais koncertieraksta video”.

Grupa “Instrumenti” bija līderi arī nominantu vidū ar astoņām nominācijām ( “Popmūzikas albums”, “Koncertieraksta video”, "Videoklips", "Dziesma", kā arī pa divām nominācijām kategorijās “Radio hits” un “Origo Zelta dziesma”) un apbalvošanas ceremonijā saņēma četras balvas. Uz četrām balvām pretendēja grupa “Astro’n’out”, taču ieguva tikai vienu balvu – “Multivitamīnu multipaka” atzīts par labāko “Popmūzikas albumu”. Četras nominācijas bija arī Raimondam Paulam, taču arī Maestro ieguva tikai vienu “Zelta mikrofonu” kategorijā “Šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albums” par albumu “Es šonakt sēdēšu uz jumta”.

“Zelta mikrofons 2020” laureāti

Par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā godināja skaņu režisoru Kārli Pinni un dzejnieku Viku.

Dziedātāja Patrisha ar albumu “Patrisha bija šeit” ieguva balvu par “Labāko debiju” (producenti: Kim W un Laura Bettinson).

Grupas “Instrumenti” dziesma “Visā visumā Visums ir viss” saņēma balvas gan kā gada “Labākā dziesma”, gan “Radio hits”.

Savukārt klausītāju balsojumā par “Origo Zelta dziesmu” atzīta “Bermudu divstūra” dziesma “Sarkanbaltsarkanais”.

Par “Labāko videoklipu” balvu ieguva Dona dziesmas “Es nāktu mājās” videoklips (režisors PapaChi, producenti: Ināra Šumeiko, “Filmnaked”).

Par gada “Labāko koncertieraksta video” atzīts grupas “Instrumenti” koncerta Daugavas stadionā ieraksts (producenti Instrumenti, Līva Pētersone-Kļaviņa, režisors Juris Matuzelis).

Par labāko “Alternatīvās vai indie mūzikas albumu” atzīts grupas “Tribes of the City” albums “Rust and Gold” (producents Adam Cooper).

“Jersika Records” izdotais albums “Variations”, ko radījuši Vyacheslav Ganelin, Deniss Pashkevich, Arkady Gotesman, ieguva balvu kā labākais “Džeza mūzikas albums” (producents Mareks Ameriks).

Savukārt par labāko “Elektroniskās vai deju mūzikas albumu” nosaukts Kashuks albums “Lost Echo” (producents Kaspars Kubeckis).

“Hiphop mūzikas albuma” kategorijā uzvarējusi Viņa ar albumu “Mildas īstais vārds ir Zelma”.

Komponistes Lolitas Ritmanes radītās mūzikas filmai “Dvēseļu putenis” albums ieguva balvu kā labākais “Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums” (izpilda Valsts akadēmiskais koris “Latvija” un īpaši filmai izveidots orķestris diriģenta Māra Sirmā vadībā, producenti Lolita Ritmane un Marks Matsons).

Balvu kā labākais “Klasiskās vai kora mūzikas albums” ieguva kora “Kamēr…” albums “Kalpotājs. Blumbergs. Kamēr…”.

Savukārt par labāko “Mūzikas albumu bērniem” atzīts Lauras Polences un Lienes Sebres albums “Tutas dziesmas” (producents “Breno Viricimo”).

Grupa “Astro’n’out” uzvarēja labākā “Popmūzikas albuma” kategorijā ar albumu “Multivitamīnu multipaka” (Producents: DJ Rudd).

Par labāko “Roka vai metāla mūzikas albumu” nosaukts “MicRec” izdotais grupas “Pienvedēja piedzīvojumi” albums “Nelaiks”.

Par labāko “Šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albumu” – Raimonda Paula un Andra Bērziņa albums “Es šonakt sēdēšu uz jumta” (producents Pāvels Mališkins).

Grupas “Auļi” albums “Senču balsis” ieguva balvu kā labākais “Tautas vai pasaules mūzikas albums” (producents Kaspars Bārbals).

Savukārt “Zelta mikrofonu” kategorijā “Labākais albums” ieguva grupas “Instrumenti” albums “Cilvēks” (producenti: “Instrumenti”, Gatis Zaķis).

KONTEKSTS:

Mūzikas ierakstu gada balvu organizē Latvijas Mūzikas producentu apvienība LaMPA un 2020. gadā to pasniedza 24. reizi.

Šogad žūrija, ko veidoja 44 nozares profesionāļi, vērtēja 116 albumus, 55 dziesmas, 61 videoklipu, 22 debijas albumus un astoņus koncertierakstus video formātā. Kopskaitā 262 pieteikumi pretendēja uz iekļūšanu nominantu pieciniekā.

Iesniegtos albumus žūrija vērtēja pēc tādiem kritērijiem kā izpildījums un kvalitāte, oriģinalitāte un radošums, kā arī skaņu režija. Videoklipu un video koncertierakstu vērtēšanā būtiska bijusi oriģinalitāte un radošums, kā arī video režija. Lai ieraksts tiktu nominēts, tam bija jāsaņem vismaz 50% no maksimālā punktu skaita.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti