Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Lasmani-Broži

Rīta Panorāma

Esi gatavs svētkiem – SPORTO!

Jaunais mūzikas disks "Ozols" un koncerti

Mūzikas albums «Ozols» - tradīcijas saplūsme ar mūsdienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pirms valsts svētkiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē, klātesot ļoti ieinteresētai mūzikas mīļotāju auditorijai, savu atvēršanu piedzīvoja jaunais latviešu mūzikas albums "Ozols". Kā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norāda albuma veidotāji, ierakstā sirdi veldzē tradīcijas saplūsme ar mūsdienām.

Albuma tapšanā apvienojušies Rīgas saksofonu kvarteta mūziķi Ilze Lejiņa, Baiba Tilhena, Ainars Šablovskis, Artis Sīmanis ar dziedātāju Ievu Paršu un multinstrumentālistu, komponistu un latviešu tautas instrumentu pētnieku Valdi Muktupāvelu.

"Ozols no mītiskajiem kokiem latviešiem ir tas svarīgākais. Tajā pašā laikā "Ozols" ir skaisti skanošs un manuprāt arī ļoti jauki kopumā izveidots albums, kurā var sirdi veldzēt ar tradīciju, kas sapludināta kopā ar mūsdienām," Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" norāda Muktupāvels.

Aizsākumi idejai par šāda albuma ierakstu meklējami laikā, kad komponiste Līga Celma veidoja kora "Kamēr..." jubilejas koncertu apmēram pirms desmit gadiem, stāsta Artis Sīmanis.

"Man sadarbība ar Līgu [Celmu] ļoti patika, un es domāju, ka to vajag turpināt. Tad mēs atradām tādu gluži netradicionālu piegājienu - saksofoni, kokles, akadēmiska balss, tradicionālais dziedājums. Klāt nāca arī komponisti - Jēkabs Nīmanis un Valdis Muktupāvels," LTV raidījumā stāsta Sīmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti