Mūzikas akadēmijas simfoniskais orķestris kopā ar pianistiem brāļiem Osokiniem koncertēs Berlīnē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris diriģenta Andra Vecumnieka vadībā 20. augustā dosies uz Berlīni, lai kopā ar pianistiem brāļiem Andreju un Georgiju Osokiniem koncertētu festivālā "Young Euro Classic", ziņo JVLMA.

Koncerts notiks vienā no prestižākajām Berlīnes koncertzālēm “Konzerthaus Berlin”. Taču pirms paša brauciena ceturtdien, 18. augustā, plkst.13 Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks koncertprogrammas ģenerālmēģinājums, uz kuru tiek aicināts ikviens interesents.

Koncerta programma ietver latviešu un pasaules mūzikas klasiku, kā arī spilgtu latviešu mūsdienu mūzikas paraugu. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt gan Jāņa Mediņa “Dainu”, ko orķestrim instrumentējusi jaunā komponiste Madara Pētersone, gan poētisko Sergeja Rahmaņinova Otro klavierkoncertu pianista Andreja Osokina izpildījumā. Koncertā arī skanēs šī paša krievu dižgara Trešais klavierkoncerts, ko kopā ar orķestri atskaņos Georgijs Osokins.

Akadēmijas simfoniskais orķestris daudzkārt piedāvājis klausītājiem iepazīt jaunākos latviešu autoru skaņdarbus, un arī šis koncerts nebūs izņēmums - Berlīnes koncertā savu pirmatskaņojumu otrajā redakcijā piedzīvos Rolanda Kronlaka darbs “Under Pressure”, kas pirmo reizi dienasgaismu ieraudzījis 1996. gadā.

Šī koncerta atslēgas vārdi ir jaunieši, mūsdienīgums un klasika, atzīst Vecumnieks.

Festivāls jau 17. gadu Vācijas galvaspilsētā pulcē pasaules labākos jauniešu simfoniskos orķestrus.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti