Mūzikas akadēmijas sezonas atklāšanas koncertos piedalīsies arī Andrejs Osokins 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Septembra beigās Andrejs Osokins atskaņos spēcīgo Ludviga van Bēthovena Fantāziju do minorā klavierēm, korim un orķestrim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertos. Turklāt no septembra izcilais pianists akadēmijā vada arī savu mūzikas klasi. 

Diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā 27. un 28.  septembrī tiks atskaņota arī Jura Karlsona, Karla Marijas fon Vēbera un Pētera Plakida mūzika, informēja Andreja Osokina menedžere Baltijas valstīs Aleksandra Line.

Andrejs Osokins nupat atgriezies Latvijā pēc Mocartam veltītā koncerta Monšavas (Monschau) pilsētā Vācijā. Kopā ar Berlīnes ''Camerata'' kamerorķestri Osokins izpildīja Volfganga Amadeja Mocarta 12. koncertu klavierēm ar orķestri La mažorā. Spēlēt Mocartu Andrejam Osokinam vienmēr šķiet liels izaicinājums: “Mocarta mūzika ir kā lidojums nevis uz Mēnesi vai Marsu, bet uz Sauli. Tas ir tik silti un patīkami, bet arī bīstami, jo tu vari sadegt, neīstenojis vīziju, ko redzēja Mocarts — iespējams, lielākais pasaules ģēnijs un visapdāvinātākais mūziķis. Tāpēc man ir īpašs prieks par to, ka šis koncerts Vācijā guva panākumus un klausītāji ar tik lielu entuziasmu uztvēra manu Mocarta redzējumu.”

Berlīnes kamerorķestris, ar ko spēlējis pianists, tika dibināts 2001. gadā, un Alesandro Kapones (Alessandro Cappone) vadībā repertuārā iekļauj mūziku no baroka līdz mūsdienām, Šuberta un Bēthovena darbu aranžijas, Mendelszona, Brāmsa un Šēnberga kompozīcijas stīgu sekstetiem un oktetiem. Orķestris regulāri uzstājas kopā ar Mišu Maiski (Mischa Maisky), Albrehtu Meieru (Albrecht Mayer), Vencelu Fuksu (Wenzel Fuchs) un Tatjanu Vasiljevu (Tatjana Vassiljewa), kā arī koncertē Francijā, Itālijā, Japānā un citur.

“Mani iedvesmo septembris,” saka pianists Andrejs Osokins, atbildot uz jautājumu par saspringto darba grafiku šomēnes. “Pēc vasaras, pilnas ar ceļojumiem, koncertiem un festivāliem, septembris ir laiks, kad arī citi apkārt fokusējas uz mācībām un darbu — šādā atmosfērā būt ir ļoti patīkami.” 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti