Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestris koncertēs ar viesdiriģentu Petri Komulainenu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) piektdien, 14. februārī, gaidāms koncerts “Pavasari jūti?” Somijas viesdiriģenta Petri Komulainena (Petri Komulainen) vadībā. Pavasarim un mīlestības dienai atbilstošu kompozīciju izlasi atskaņos īpaši izveidots Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestris, medijus informē JVLMA pārstāvji. 

Koncertprogrammā izraudzīta Leonarda Bernsteina uvertīra – veltījums kolēģim, čellistam un diriģentam Mstislavam Rostropovičam “Slava!”, serenādes žanram un noskaņai tuvā Žana Sibēliusa “Cassazione” op. 6, Persija Greindžera radītais meistardarbs pūtēju orķestrim – tautas melodiju un to dziedātāju skaņu portrejas sešu daļu ciklā “Linkolnšīras ziedi”, īsts kāzu rituāls – J. Linkola “Kāzu mūzika” trīs daļās, kā arī koncerta izskaņā ļausimies iemīļotās kino filmas “Mūzikas skaņas” melodijām.

Somu diriģents Petri Komulainens ir pazīstams mežradznieks, kamermūziķis un lektors Helsinku Mākslu universitātes Sibēliusa akadēmijā. Studējis Somijas, Vācijas un Šveices mūzikas augstskolās.

Diriģenta aizraušanās ir laikmetīgā mūzika, kas sadarbībā ar komponistiem, laikabiedriem realizējusies dažādos projektos.

Komulainens strādājis ar dažādiem Somijas kolektīviem – Somijas Radio simfonisko orķestri, Lahti simfonisko orķestri, kamerorķestri “Pori Sinfonietta”, Tamperes simfonisko orķestri, Sibēliusa akadēmijas simfonisko orķestri un citiem.

Koncertprogramma viesdiriģenta vadībā tiks gatavota nedēļu, īstenojot mērķi Mūzikas akadēmijas studentiem praktizēt muzicēšanu dažādos sastāvos – šoreiz pūtēju orķestrī.

Tāpat tiek turpināts projekts “Plecu pie pleca”, kurā Mūzikas akadēmijas studenti dodas izbraukumos uz reģioniem un muzicē kopā arī mūzikas skolu audzēkņiem. Šoreiz dienu iepriekš - 13. februārī - mūziķi dosies uz Smiltenes novada Kultūras centru, kur Mūzikas akadēmijas studenti uzstāsies kopā ar Smiltenes, Strenču, Valmieras un Jaunpiebalgas mūzikas skolu audzēkņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti