Kultūras ziņas

Galerija "427"

Kultūras ziņas

Izstādē satiekas haoss un formu tīrība

Mūzikas akadēmijas izcilniekiem - apbalvojumi

Mūzikas akadēmijas izcilniekiem apbalvojumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) 18.jūnijā godina savus labākos studentus, pasniedzot viņiem īpašās mecenātu balvas. Iespējams, šo balvu saņēmēji tuvākā vai tālākā nākotnē kļūs par nozīmīgām personībām Latvijas mūzikas kopējā ainā. Šogad pirmo reizi tiek pasniegta balva arī džeza katedras studentiem.

Īpašos apbalvojumus 18.jūnijā saņem pieci mūzikas akadēmijas studenti. Komponisti Aleksejs Peguševs un Leonīds Lorevs, klavierspēles studente Antoņina Suhanova, ērģelniece Simona Radoviča un džeza katedras students - saksofonists Kristaps Lubovs. Viņam laimējies kļūt par pirmo, kurš saņems izcilā džezmeņa Nika Gothama balvu, kas ir jaunākais apbalvojums daudz senāku tradīciju vidū.

"Man bija tas gods nedaudz pamācīties pie viņa. Manuprāt tas bija pusgads. Viņš tiešām bija ļoti sirsnīgs gudrs cilvēks," saka Nika Gothama balvas saņēmējs Kristaps Lubovs. "Džezs man ir ļoti emocionāls, vienā brīdī tas var būt ļoti skumjšs un tad priecīgs, tajā pašā laikā dusmīgs. Es  vairāk esmu emocionāls spēlētājs, citi vairāk ir matemātiski gudrāki. Man vairāk patīk tās emocijas."

Savu ierakstu trīs labākie džeza katedras studenti sūtījuši izvērtēšanai uz Kanādu.

Balvas, kas nes Tālivalža Ķeniņa, Arnolda Šturma, Ivara un Anitas Gaides, kā arī Oļģerta Zīversa vārdus, krietni sapurinot topošo mūziķu pašapziņu.

"Tas ir liels gods, ka novērtē to, ko sāki mācīties no piecu gadu vecuma," norāda Oļģerta Zīversa balvas saņēmēja Antoņina Suhanova. "Es ļoti pateicos šai iestādei, ka es mācos visu, ko es gribu turpmāk darīt savā dzīvē. Liels paldies par tādu pagodinājumu!"

JVLMA vadītāji uzsver, ka citu gadu balvu saņēmēju vārdi daudzos gadījumos komentārus vairs neprasa. Mecenātu balvu saņēmēju saraksts veidojot Latvijas mūzikas vēsturi. Viņu vidū ir arī Latvijas Televīzijas sejas. 

Reinis Zariņš, Andrejs Osokins... Un nupat arī televīzijas zvaigzne Katrīna Gupalo. Komponists Petraškevičs, arī televīzijas darbinieks, bet nu jau kādu laiku arī ne tik daudz komponēšanai pievērsies Edgars Raginskis," zināmus vārdus nosauc JVLMA Akadēmiskā darba prorektors Normunds Vīksne.

Šogad JVLMA absolvējuši 130 mūziķi, muzikologi un mūzikas pedagogi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti