Mūzikas akadēmijā - Otrās Rīgas Saksofonu dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz 17. oktobrim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisinās jau Otrās starptautiskās Rīgas saksofonu dienas - NORDPLUS Intensīvais projekts „Saksofoni 4 – 24”, kura laikā paredzētas meistarklases, individuālās nodarbības, darbs dažādos ansambļos, kā arī koncerti.

Šogad dalībai Saksofonu dienās JVLMA pulcējusi jaunus un aizrautīgus, bet jau pasaules atzinību iemantojušus saksofonistus, kas iedvesmo ne vien ar savu virtuozitāti, bet arī ar absolūti inovatīvu pieeju saksofona spēlei. Katrs no viņiem jau iepriekš viesojušies Rīgā un piedalījušies Mūzikas akadēmijas citos projektos, šoreiz veido neredzēti krāšņu komplektu.

Saksofonu dienu viesprofesori ir Larss Mlekušs (Austrija-Šveice), Klauss Olesens (Dānija), Rolfs Eriks Nīstrems (Norvēģija), kā arī pašmāju saksofona spēles meistars Arvīds Kazlausks. Neiztrūkstoši ir arī saksofona spēles studenti no Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas Orhūsā, Helsinku Mākslu Universitātes Sibēliusa akadēmijas, Norvēģijas Mūzikas akadēmijas un, protams, arī no JVLMA.

Līdzīgi kā pagājušo gadu Saksofonu dienu laikā notiks izbraukuma sesija, tādējādi paplašinot šo pasākumu robežas un iepazīstinot vairāku Latvijas reģionu mūzikas skolu audzēkņus ar starptautisku meistarklašu īpašo atmosfēru. Ceturtdien, 15. oktobrī projekta pedagogi dosies uz Siguldu, lai koncertzālē Baltais Flīģelis plkst. 15.30 sniegtu meistarklases, bet plkst. 18 muzicētu Saksofonu dienu koncertā. Šajā koncertā piedalīsies gan viesprofesori, gan studenti. Ieeja koncertā bez maksas.

Rīgā, Mūzikas akadēmijā klausītāji tiek aicināti uz koncertu sestdien, 17. oktobrī plkst. 16. JVLMA Lielajā zālē notiks Saksofonu dienu noslēguma koncerts, kurā piedalīsies Klauss Olesens, Rolfs Eriks Nīstrems, Larss Mlekušs, Arvīds Kazlausks, Dānijas Karaliskās Mūzikas akadēmijas Orhūsā, Sibēliusa akadēmijas, Norvēģijas Mūzikas akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti. Programmā iekļauti 20. gs. komponistu skaņdarbi saksofonam solo un ansambļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti