Mūzikas akadēmijā norisināsies otrais koka pūšaminstrumentu simpozijs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) no 7. līdz 11. oktobrim  norisināsies jau otrais starptautiskais koka pūšaminstrumentu simpozijs, lsm.lv pavēstīja simpozija rīkotāji.

Simpozija laikā Rīgā un šoreiz arī Siguldā viesosies pasaulē atzīti, spoži sava instrumenta spēles pārstāvji, lai vadītu meistarklases, kā arī trijos koncertos muzicētu kopā ar JVLMA studentiem, mūzikas vidusskolu audzēkņiem un profesionālo orķestru dalībniekiem.

Šogad koka pūšaminstrumentu simpozija viesi ir flautists Filips Berno (Parīze), obojists Kristians Šmits (Štutgarte), fagotists Georgs Kličs (Ķelne) un, pateicoties grantu shēmai „Šveices pētnieku aktivitātes Latvijā”, arī izcilais mūziķis no Šveices - klarnetists Fabio Di Kazola (Cīrihe).

Šī gada jauninājums ir simpozija izbraukuma sesija - ceturtdien, 9. oktobrī, simpozija pedagogi dosies uz Siguldas Mākslu skolu „Baltais flīģelis”, lai sniegtu meistarklases un tiktos ar Siguldas un tās apkaimē esošo Mūzikas skolu pedagogiem un audzēkņiem. Visiem interesentiem būs iespēja apmeklēt arī simpozija viesprofesoru koncertu plkst. 16 Siguldas koncertzālē „Baltais flīģelis”.

Klausītājus Rīgā simpozija rīkotāji aicina uz diviem koncertiem Mūzikas akadēmijā. Pirmais no tiem notiks piektdien, 10.oktobrī, plkst. 18 Lielajā zālē. Tajā piedalīsies jau minētie viesi - Filips Berno, Kristians Šmits, Fabio Di Kazola un Georgs Kličs, kā arī flautiste Ilona Meija, pianiste Herta Hansena un pianiste Agnese Egliņa .

Savukārt 11. oktobrī plkst. 18 JVLMA Lielajā zālē notiks simpozija noslēguma koncerts, kurā piedalīsies Kristians Šmits, Fabio Di Kazola, Georgs Kličs, meistarklašu dalībnieki un Herta Hansena.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti