«Muzikālajā bankā» uzvar grupa «Citi zēni» ar dziesmu «Lieka štuka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

"Muzikālās bankas 2022" finālšovā 28. janvārī Daugavpils Olimpiskajā centrā par aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā atzīta grupas "Citi zēni" dziesma "Lieka štuka". Otrajā vietā ierindojās "Sudden Lights" ar kompozīciju "Laternas", bet trešajā – "The Sound Poets" dziesma "Pie vienas uguns".

"Muzikālās bankas 2022" rezultāti

"Muzikālās bankas 2022" visvērtīgākā dziesma: "Citi zēni" – "Lieka štuka"

2. vērtīgākā dziesma: "Sudden Lights" – "Laternas"

3. vērtīgākā dziesma: "The Sound Poets" – "Pie vienas uguns"

4. vieta: Ivo Fomins un Tipa – "Ielai pāri"

5. vieta: "Bermudu divstūris" un "Auļi" – "Līgava"

6. vieta: "Tautumeitas" un Renārs Kaupers – "Muoseņa"

7. vieta: Shipsea – "Pie upes"

8. vieta: Dons – "Tavs pieskāriens"

9. vieta: "Prāta vētra" un Asnate Rancāne – "Gads bez kalendāra"

10. vieta: Marta – "Mīlestības kontrabanda"

11. vieta: Dons un rolands če – "Brīnišķīga diena"

12. vieta: Mesa – "Ko vairāk man vajag"

13. vieta: Aminata un Būū – "Kur saule"

14. vieta: Dārta Stepanova – "Zelta važas"

15. vieta: Miks Dukurs un Veiv – "Sarunāsim parunāt"

Kā dziesmas rindoja eksperti un paši mūziķi?

Ja vērtētu tikai ekspertu padome, tad pirmā vieta būtu Shipsea izpildītajai "Pie upes", otrā vieta – grupas "Citi zēni" dziesmai "Lieka štuka", bet trešo vietu ieņemtu grupa "The Sound Poets" ar kompozīciju "Pie vienas uguns".

Savukārt paši mūziķi – finālšova 15 vērtīgāko dziesmu izpildītāji – pirmajā vietā lika "The Sound Poets" dziesmu "Pie vienas uguns", otrajā – "Lieka štuka", ko izpilda "Citi zēni", bet trešo vietu pēc mūziķu domām pelnījusi Shipsea "Pie upes".

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņēma īpaši veidotas piemiņas balvas. Šogad, tāpat kā pagājušā gadā, balvas mākslinieks ir Armands Jēkabsons, kurš to veidojis atbilstoši finālšova konceptam.  

Apbalvošanas ceremoniju vadīja Latvijas Nacionālā teātra aktieris Igors Šelegovskis. Pasākuma producents bija Latvijas Radio. Finālšova režija šogad bija pieredzējušās režisores Zanes Gargažinas rokās. Savukārt LTV1 tiešraidi veidoja režisors Arvīds Babris. LTV redaktore – Eva Heinsberga, projekta vadītāja – Jana Priedniece, vadošais operators – Rihards Smelters, skaņu režisors – Uldis Salenieks.

Pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja "Muzikālās bankas" ekspertu padome un klausītāji aptaujas oficiālajā mājaslapā. Pēc finālistu priekšnesumiem tiešraidē notika telefonbalsojums, kas par 50% varēja ietekmēt iepriekš notikušos pirmās un otrās kārtas balsojuma rezultātus.

"Muzikālās bankas 2022" eksperti bija operdziedātāja Sonora Vaice, pianists Andrejs Osokins, diriģents Jurģis Cābulis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Beāte Zviedre, grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" mūziķis Māris Žigats, mūziķis un komponists Aigars Voitišķis, komponiste un grupas "Latvian Voices" dziedātāja Laura Jēkabsone, komponists un producents Edgars Vilcāns, Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Raimonds Celms, kā arī kultūras redaktors un mūzikas apskatnieks Kaspars Zaviļeiskis.

Par "Muzikālo banku"

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli "Muzikālās bankas" gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti