«Muzikālajā bankā» laurus plūc Intars Busulis ar dziesmu «Dejo vientulību»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Muzikālās bankas 2020" finālšovā 30. janvārī par aizvadītā gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā atzīta Intara Busuļa dziesma “Dejo vientulību”. Otrajā vietā šogad ierindojās grupa "Carnival Youth" ar dziesmu “Vasara bez internetiem”, savukārt trešajā – “Triānas parks” un Igo ar dziesmu “Mālos pelēkos”.

Jau tradicionāli finālšova pirmajā daļā uz skatuves kāpa 15 finālisti. Pēc finālistu priekšnesumiem sākās tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušā 1. un 2. kārtas balsojuma rezultātus. Pirmajās divās kārtās balsis nodeva “Muzikālās bankas” ekspertu padome 10 cilvēku sastāvā un klausītāji aptaujas mājaslapā.

"Muzikālās bankas 2020" rezultāti

“Muzikālās bankas 2020” visvērtīgākā dziesma – “Dejo vientulību” – Intars Busulis

2. vērtīgākā dziesma – “Vasara bez internetiem” – “Carnival Youth”

3. vērtīgākā dziesma – “Mālos pelēkos” – “Triānas parks” un Igo

4. vieta – “Tūrists” – Dons 

5. vieta – “Haosā” – “Astro’n’out” un “Sudden Lights”

6. vieta – “Lai jau deg” – Ivo Fomins 

7. vieta – “Mēs vairs nē” – Samanta Tīna 

8. vieta – “Stāvēt tuvāk” – “Dagamba” un Patrisha    

9. vieta – “Tavs karogs” – “The Sound Poets” 

10. vieta – “Garīgais arī” – “Musiqq”          

11. vieta – “Panama” – “Tautumeitas”

12. vieta – “Drāma” – Marta 

13. vieta – “Ietin mani” – Ivo Grīsniņš Grīslis

14. vieta – “Šis ir mans laiks” – Aminata    

15. vieta – “Ir lemts kopā būt” – Iveta Baumane un Roberts Pētersons 

Kā dziesmas rindoja fani, eksperti un paši mūziķi?

Skatītāju un klausītāju tiešraides balsojumā šī gada mīlētāko dziesmu TOP3 ir Intara Busuļa kompozīcija “Dejo vientulību”, “Triānas parka” un Igo dziesma “Mālos pelēkos” un Ivo Fomina “Lai jau deg”.

Ja vērtētu tikai ekspertu padome, otrās un trešās vietas ieguvēji atšķirtos – pirmā vieta nemainīgi būtu Intara Busuļa izpildītajai “Dejo vientulību”, otrā – “The Sound Poets” “Tavs karogs”, bet trešā – “Dagamba” ar Patrishu par dziesmu “Stāvēt tuvāk”.

Arī paši mūziķi – finālšova 15 vērtīgāko dziesmu izpildītāji – pirmajā vietā pārliecinoši lika Intara Busuļa dziedāto “Dejo vientulību”. Otro vietu, mūziķuprāt, bija pelnījusi Aminata ar “Šis ir mans laiks”, savukārt trešo – “Carnival Youth” dziesma “Vasara bez internetiem”.

"Muzikālās bankas" finālšovu vadīja šovmenis un ētera personība Jānis Krīvēns (Krivenchy), scenāriju veidojis humorists Edgars Bāliņš. Pasākuma režija bija Latvijas Televīzijas režisores Zanes Gargažinas rokās. Skatuves tēlu radījis scenogrāfs, gaismu mākslinieks Pāvels Armanis, radot krāšņu telpu ar nesimetriskā dimensijā, līnijās izvietotiem ekrāniem, kas papildināti ar mākslinieka Arta Dzērves radītām videoprojekcijām.

Pandēmijas dēļ “Muzikālās bankas” finālšovam šogad bija mainīta norises vieta – no Daugavpils tas pārcelts uz Rīgu, VEF Kultūras pili, organizējot tiešraidi bez skatītāju klātbūtnes. Apbalvošanas ceremonijas rīkošanā tika strikti ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības un distancēšanās ierobežojumi, uzsvēra organizatori.

Ekspertu padomē darbojās neatkarīga un starptautiska žūrija: dziedātāja Dināra Rudāne; mūziķis, komponists, producents Reinis Sējāns; dziedātāja Olga Rajecka; komponists, diriģents Jēkabs Jančevskis; reperis, bītmeikeris, producents ansis; operdziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa; dzejnieks Kārlis Vērdiņš; "Latvijas izpildītāju un producentu apvienības" (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna; "Sony Music Baltic" pārstāvis, grupas "Ewert and The Two Dragons" menedžeris Tomass Oljums (Toomas Olljum); kā arī Lietuvas Mūzikas asociācijas dibinātājs, mūzikas aģentūras "M.P.3" vadītājs Vaidas Stackevičius.

Telefonbalsojuma starplaikā izskanēja vairāku mūziķu priekšnesumi. Godinot izcilos latviešu komponistus – Raimondu Paulu un Imantu Kalniņu – šī gada apaļajās jubilejās, skanēja īpaši “Muzikālajai bankai” sagatavoti Paula un Kalniņa mūzikas popūriji.

Raimonda Paula dziesmas izpildīja Maestro iemīļotie mākslinieki Intars Busulis, Dināra Rudāne, Ance Krauze un Ralfs Eilands. Savukārt Imanta Kalniņa dziesmas skanēja Olgas Rajeckas balsī. Uz skatuves kāpa arī jaudīgie ballīšu grāvēju izpildītāji "Latgalīšu reps".

Par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu aptauju “Muzikālā banka”

“Muzikālā banka” ir Latvijas klausītākās radiostacijas – latviešu mūzikas kanāla Latvijas Radio 2 – rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā, atskaņojot jaunākās dziesmas un iesaistot klausītājus dziesmu vērtēšanā. Gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli “Muzikālās bankas” gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Līdz šim “Muzikālajā bankā” visvairāk laurus plūkusi grupa “Prāta vētra” un Dons.  Pagājušajā gadā par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Dona izpildītā “Es nāktu mājās”. Otro vietu ieguva “Triānas parka” un Intara Busuļa dziesma “Kamēr”, bet trešo – “Singapūras satīna” dziesma “Piededzini mann”, piedaloties Horenam Stalbem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti