«Muzikālajā bankā 2019» triumfē Dona dziesma «Es nāktu mājās»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Radio 2 “Muzikālās bankas” finālšovā 1. februārī noskaidrota 2019. gada vērtīgākā dziesma. Šo titulu ieguva Dona dziesma "Es nāktu mājās".

Otro vietu ieguva "Triānas parka" un Intara Busuļa dziesma "Kamēr", bet trešo – "Singapūras satīna" (pied. Horens Stalbe) dziesma "Piededzini mann".

"Muzikālās bankas 2019" finālšovs jau otro gadu norisinājās Daugavpilī, no kurienes notika pasākuma tiešraide sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, Latvijas Radio 2 un Latvijas Televīzijā.

Līdz šim 20 gadu laikā finālšovā visvairāk lauru bija plūkusi grupa ''Prāta vētra'', četras reizes saņemot augstāko novērtējumu par dziesmām. Dons bija otrs titulētākais (iepriekš iegūstot vērtīgākās dziesmas titulu ar kompozīcijām “Signāls”, “Pēdējā vēstule” un “Pāriet bailes”).

Šogad Dons panācis "Prāta vētru" un ar četrām uzvarām dala titulētākā mākslinieka statusu.

Par vērtīgākās dziesmas titulu sacentās 15 popa un roka dziesmas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību. Izšķiroša nozīme bija finālšova tiešraides balsojumam, kurā skatītāji un klausītāji noteica pusi no kopvērtējuma rezultātiem. Otru pusi noteica balsotāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 23. janvārim, kā arī neatkarīgā mūzikas ekspertu padome.

Pēc tiešraides balsojuma tika paziņota secība, kādā sarindojās visas 15 fināla dziesmas:

1. “Es nāktu mājās” – Dons 

2. “Kamēr” – ''Triānas parks'' un Intars Busulis

3. “Piededzini mann” – ''Singapūras satīns'' (piedalās Horens Stalbe)

4. “Sāc ar sevi” – ''Musiqq''

5. “Te saule aust” – ''Instrumenti'' un ''Prāta vētra''

6. “Kamēr vien mēs esam” – Markus Riva x Dināra Rudāne

7. “Cilvēks” – Ivo Fomins

8. “Dzīvot citādāk” – Aminata un ''Tautumeitas''

9. “Bungādiņas” – Aija Andrejeva

10. “Es gāju par tālu” – Katō

11. “Tik skaļi” – ''Neon Saturdays'' (piedalās Reiks)

12. “Tās vēl nav beigas” – ''Dzelzs vilks''

13. “Maiga vara” – Aminata

14. “Es varu būt tā” – Patrisha

15. “Uzmācīga melodija (Mani)” – ''Astro’n’out''

Visi aptaujas “Muzikālā banka 2018” finālisti saņēma mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.

“Muzikālā banka” šogad svinēja 20. jubileju. Par svētku atmosfēru rūpējās apbalvošanas ceremonijas vadītājs Rihards Lepers, savukārt aizskatuvē skatītājus ieveda Latvijas Radio 2 ētera personības Baiba Palkavniece, Līna Rudzone un Kaspars Mauriņš.

Neatkarīgajā ekspertu padomē piedalījās komponists Jānis Lūsēns, dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, ģitārists, komponists un Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzējs Kaspars Zemītis, kordiriģents Ints Teterovskis, operdziedātāja Kristīne Zadovska, mūzikas grupas ''Auļi'' un studijas ''Lauska'' vadītājs Kaspars Bārbals, dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta, biedrības “Latvijas Mūzikas eksports” izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke, Igaunijas Raadio 2 galvenā redaktore, TV personība un mūzikas pētniece Maarja Merivoo-Parro un Lietuvas Radio LRT mūzikas žurnālists Ramūnas Zulnys.

Par projektu

''Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 20 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

“Muzikālās bankas” aptauja ik gadu noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju puses tiek novērtēti visaugstāk.

Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, “Muzikālās bankas” noslēguma ceremonija jau otro gadu notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti