Muzikālā izrāde «Vācietis. Klavierkoncerts» skanēs Cēsīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien, 21. novembrī plkst. 19, Vidzemes koncertzālē Cēsīs skanēs Artura Maskata mūzika, Ojāra Vācieša dzeja, Latvijas Radio kora, solistu un septiņu pianistu izpildījumā. „Klavierkoncerts” tiek dēvēts par izcilu sacerējumu – emocionālu, muzikāli dramaturģisku vēstījumu, kas liek ielūkoties skaņu pasaulē ar dzejnieka acīm.

Diženā un tautas iemīļotā Ojāra Vācieša dzimšanas dienas mēnesī atkal savus radošos spēkus ir apkopojuši izrādes veidotāji – Arturs Maskats un diriģents Sigvards Kļava, lai no jauna uz Vidzemes koncertzāles skatuves izrādītu muzikālo izrādi.

„Šī darba pamatā ir manas dziesmas un Ojāra Vācieša dzeja, jāatzīst, ka liela daļa darbu ir radušies vēl tālajā 1983. un 1984.gadā. Toreiz šīs dziesmas tika rakstītas aktierim Ivaram Kalniņam, ar kuru kopā tās pirmoreiz tika iestudētas un izrādītas pašam dzejniekam, viņa mājās pie viņa klavierēm, mājā, kur tagad atrodas Vācieša muzejs. Šo programmu Dailes teātrī izpēlējām vairākkārt, arī dzejnieka 50.dzimšanas dienā.

2003.gadā, kas bija Ojāra Vācieša 70.dzimšanas dienas atceres gads, diriģents Sigvards Kļava šīs dziesmas ieraudzīja no jauna, un tika veidotas kompozīcijas ar Radio kori un solistiem – Jāni Šipkēvicu, Ivaru Cinkusu, septiņiem pianistiem un akordeonistu Aldi Jurisonu. Uzvedumam tika piekomponētas daudz jaunas dziesmas un klāt pieaicināts režisors Mihails Gruzdovs. Izrāde vairāk nekā 10 reizes tika spēlēta Dailes teātrī.

Pagājušajā gadā, dzejnieka 80.dzimšanas dienas atcerē, mēs atkal ar Sigvardu Kļavu atgriezāmies pie šīs programmas, izveidojām jaunas dziesmas un uzvedām izrādi Nacionālās operas Lielajā zālē. Šogad, kad atkal ir pienācis Vācieša dzimšanas dienas mēnesis, kopā ar Radio kori un Sigvardu Kļavu, pianistiem, solistiem un akordeonistu mēs šo izrādi vēlamies parādīt Vidzemes koncertzāles publikai,” savās sajūtās par izrādi dalās komponists Arturs Maskats.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti