Muzikālā ceļojumā uz ziemeļiem sastapsies Pēteris Vasks un Arvo Perts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

“Lielā dzintara” kamermūzikas koncertā 16. novembrī plkst. 19.00  satiksies ievērojami komponisti un spilgti atskaņotājmākslinieki no Baltijas jūras reģiona valstīm, lai ar labi zināmiem un arī pavisam nesen tapušiem opusiem dotos skaniskā ceļojumā uz ziemeļiem. Latviju koncertā “Ceļojums uz ziemeļiem” pārstāvēs pasaulē slavenākais latviešu komponists Pēteris Vasks, bet Igauniju – pasaulē visbiežāk atskaņotais mūsdienu komponists Arvo Perts. Zviedrija, Lietuva, Somija un Dānija pārsteigs ar Latvijas pirmatskaņojumiem.

Programmā sastapsies seši ievērojami mūsdienu komponisti, lai klausītājiem atklātu mūzikas valodu, kāda reģionam raksturīga šodien, informēja “Lielā dzintara” pārstāvji. Latviju pārstāvēs Pēteris Vasks ar savu noslēpumaino hepeningu “Trīs skatieni”, bet Igauniju – Arvo Perts ar  ikonisko darbu “Fratres”, kā arī starptautiski pazīstamais igauņu skaņradis Tenu Kervitss ar darbu “Sing Over the Sea”. 

Pirmatskaņojumus Latvijas klausītājiem piedāvās zviedru komponiste un džeza vokāliste Anna Lēna Laurina, plašu starptautisko rezonansi guvusī lietuviešu komponiste un pianiste Raminta Šerkšnīte, kā arī par postmoderno impresionistu dēvētais somu komponists Sebastians Fagerlunds un starptautiski pieprasītais dāņu džeza mūziķis, sitaminstrumentālists un komponists Anderss Mogensens. Norvēģiju pārstāvēs visu laiku pazīstamākais norvēģu komponists un norvēģu nacionālās mūzikas kultūras celmlauzis Edvards Grīgs. 

Skaņdarbus izpildīs starptautisku atzinību guvuši, pieprasīti atskaņotājmākslinieki no Baltijas jūras reģiona valstīm, kuri savu atpazīstamību iemantojuši gan kā solo mākslinieki, gan arī talantīgi  kamermūziķi. Klausītājus priecēs vijolnieks Hugo Tičati, altists Andress Kaljuste, čellists Julians Arps, flautiste Janne Tomsena, klarnetists Kristofers Sundkvists un pianiste Heini Kerkeinena.

Pēc koncerta klausītāji aicināti pie glāzes atspirdzinoša dzēriena baudīt kamerzāles koncertu sērijai “Personīgi” raksturīgās sarunas ar māksliniekiem, ko nodrošina “Lielā dzintara” pastāvīgais atbalstītājs SIA “Prike Latvija”.

Biļetes uz koncertu par nopērkamas koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā, ''Biļešu paradīzes'' kasēs un interneta vietnē. Koncerts notiks divās daļās, tā ilgums – 1 stunda 50 minūtes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti