Muzikālā apvienība «Vintāža» izdod jaunu singlu un izziņo jubilejas koncertus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Muzikālā apvienība "Vintāža", kas veido muzikālas restaurācijas pagājušā gadsimta spožākajiem darbiem latviešu estrādes mūzikā, šogad svinēs savu piecu gadu jubileju ar īpašu koncertprogrammu "Smaidiet, un labi būs!”. Pirms jubilejas svinībām "Vintāža" laidusi klajā arī singlu no topošās programmas.

Gatavojoties rudens koncerttūrei, muzikālā apvienība "Vintāža” šonedēļ laidusi klajā arī singlu no topošās programmas - Gunāra Freidenfelda "Ceļavēja dziesmu" ar Jura Brežģa vārdiem.

Toreiz - tālajā 1977.gadā - šo dziesmu ieskaņoja Jāņa Sildega vadītais vokālais ansamblis "4+4" kopā ar Latvijas Radio un TV Estrādes un vieglās mūzikas orķestri. Ansamblis, kurā dziedāja četras dāmas un četri kungi, allaž pārsteidza ar savu krāšņo daudzbalsīgo skanējumu. Par spīti Freidenfelda un Sildega lielajam ieguldījumam estrādes dziesmu pūrā, liktenis viņiem dāvājis ierakstus tikai mazajās skaņuplatēs, un šodien autoru dziesmas sāk dzist cilvēku atmiņās. Tāpēc "Vintāžas" virsuzdevums arī šajā jubilejas gadā ir atsvaidzināt piemirsto mūziķu daiļrades dziļākās šķautnes, norāda mūziķi.

Muzikālās apvienības "Vintāža" jubilejas koncerti notiks 30.septembrī Madonas Kultūras namā ,1.oktobrī Liepājas OC Rožu zālē, 7.oktobrī Cēsīs, CATA kultūras namā, 24.novembrī Tukuma kultūras namā, 25.novembrī Jelgavas kultūras namā un 1.decembrī Krustpils kultūras namā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti