Mūziķa Toma Rudzinska albums nominēts Dānijas Džeza mūzikas balvai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latviešu džeza saksofonista un komponista Toma Rudzinska un dāņu džeza mūziķa Keneta Dāla Knudsena jaunais bigbenda albums "Space Big Band" saņēmis Dānijas Džeza mūzikas balvas ("Danish Music Awards Jazz") nomināciju "Gada jaunums", informēja mūziķis.

Kā atzina Toms Rudzinskis, šī nominācija ir nozīmīgs pakāpiens viņa un Keneta Dāla Knudsena sadarbībā. Mūziķis atzīmēja, ka kopš "Space Big Band" izdošanas 2021. gada nogalē kopdarbs "saņēmis kritiķu uzslavas un radio atskaņojumus visā Eiropā, ar dažādiem sastāviem atskaņots Vācijā, Dānijā un Latvijā, iekļauts "European Jazz Network" mūzikas topā, "Lufthansa" un "Quatar Airlines" lidsabiedrību lidojumu mūzikas izlasēs, kā arī nominēts "Zelta mikrofons" labākajam džeza albumam."

"Nominācija šajā balvā ir īpašs notikums, un ceremonija katru gadu ir ievērības cienīgs pasākums. Dānijas džeza tradīcijas ir iespaidīgas, jūtos pagodināts sadarboties ar Kenetu un citiem Dānijas mūziķiem, būt daļa no šīs mūzikas skatuves. Decembrī lidošu turp, piedalīšos ceremonijā, sniegšu koncertus un meistarklases!" uzsvēra Rudzinskis.

Dānijā katru gadu tiek piešķirta Džeza mūzikas balva. Šogad izziņotajās kategorijās – gada albums, komponists, kompozīcija, jaunums, vokālais albums, eksperimentālais albums, bērnu albums un gada koncerts – pieteikti ap 180 džeza ierakstu. Apbalvošanas ceremonija notiks 7. decembrī, to tiešraidē translēs Dānijas televīzijā un radio.

Dānijas džeza balvas žūrijā ir starptautiski eksperti, bet mūzikas vērtēšanas process notiek aizklāti – dalībnieki iesniegtos albumus klausās bez jebkādas informācijas par izpildītājiem – bez vārda, vecuma, dzimuma vai etniskās piederības un citām iezīmēm. Visa uzmanība tiek veltīta mūzikai, un nominantu vārdi tiek atklāti izziņošanas brīdī.

"Space Big Band" albuma kompozīcijas tapušas ar Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonda, Radošo savienību padomes un AKKA/LAA autora stipendijas, kā arī Dānijas autoru apvienības un kultūras fondu atbalstu. Albums izdots Vācijas izdevniecības "Double Moon" paspārnē sadarbībā ar Nīderlandes "Challenge Records".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti