Mūžībā devusies pianiste Dace Kļava

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

15. jūnijā negaidīti mūža mierā aizgājusi 1965. gadā dzimusī Dace Kļava – izcila pianiste, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) asociētā profesore Kameransambļa un klavierpavadījuma katedrā, Koncertmeistaru katedras vadītāja, kā arī koncertmeistare akadēmiskās dziedāšanas, kora diriģēšanas un simfoniskās diriģēšanas katedrās, vēsta Latvijas Radio 3 "Klasika".

Darba gaitas Mūzikas akadēmijā Kļava sākusi 1988. gadā. No 2002. līdz 2012. gadam strādājusi arī par koncertmeistari Rīgas Doma kora skolā.

Līdztekus pedagoģiskajam darbam Dace Kļava muzicējusi neskaitāmās krāšņās koncertprogrammās Latvijā un ārzemēs, sadarbojoties ar dažādiem diriģentiem, izpildītājmāksliniekiem un jo īpaši ar Latvijas Radio kori. Pianiste bijusi Heino Ellera pianistu konkursa diplomande, kā arī darbojusies kā vairāku starptautisku diriģēšanas un vokālistu konkursu koncertmeistare.

"Daces Kļavas pedagoģiskais veikums, koncertmeistares talants un cilvēciskais siltums atstājis dziļas un paliekošas pēdas daudzu Latvijas jauno mūziķu profesionālajās gaitās," Latvijas Radio 3 uzsvēra JVLMA rektors, prof. Guntars Prānis.

Vēl šā gada februārī Latvijas Radio 3 sarunājās ar Daci Kļavu, sveicot pianisti pusapaļajā dzimšanas dienā:

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti