Mūžībā devies trompetists Zigurds Linde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

82 gadu vecumā mūžībā devies savulaik Latvijas Televīzijas un radio estrādes orķestra mūziķis, trompetists Zigurds Linde, sociālajos tīklos vēsta mūziķa kolēģi Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras vadītājs Indriķis Veitners un trombonists Uldis Ziediņš.

Zigurds Linde mūziķa karjeru sāka pagājušā gadsimta 50. un 60. gados kā trompetists un kļuva par 20. gadsimta Latvijas džeza trompetes spēles leģendu. Viņš bija viens no Latvijas leģendārākajiem džeza trompetistiem, kurš daudzus radošā mūža gadus aizvadījis gan Rīgas Estrādes orķestrī, gan Latvijas Televīzijas un radio estrādes orķestrī, kuru šodien pazīstam kā Latvijas Radio bigbendu. Zigurds Linde ir iespēlējis divus soloalbumus, taču vislabāk trompetists jutās savā vietā orķestrī ar nošu partiju priekšā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

"Aizgājusi Leģenda ar lielo L - Zigurds Linde. Džeza vecmeistars, trompetists, Radio nošu arhīva sargātājs, jautrības uzturētājs, dzērienu gādātājs, nenogurstošs runātājs (viņš varēja pēc mazas "pasēdēšanas" Siguldā viens bez pauzēm runāt VISU ceļu līdz Rīgai) un vienkārši labs draugs, ar kuru man bija tas gods vairākus gadus kā jaunam iesācējam spēlēt kopā Cirka orķestrī, pēc tam Siguldā un kur tik vēl ne. Pēdējos gadus regulāri tikāmies Radio mājā, un ik pa laikam iedomājos – "Zigis ir nemirstīgs – nekad nepateiksi, ka viņam ir 80 gadi. 80!!!" Šogad būtu 83. Būtu..." vēstīts Ulda Ziediņa atvadu vārdos. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti