Kultūras ziņas

Roberta Koļcova personālizstāde

Kultūras ziņas

Top LTV filma par Noru Bumbieri

"Mumij Troll" Rīgā svin nozīmīgu jubileju

«Mumiy Troll» Rīgā svin nozīmīgu jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

1997. gadā, spītējot Krievijas mūzikas ierakstu industrijas skeptiķiem, grupa “Mumiy Troll” savu pirmo albumu ierakstīja Londonā, Lielbritānijā. 20 gadus vēlāk albums “Morskaja” aizvien ir viens no visu laiku pārdotākajiem albumiem Krievijā un „Mumiy Troll” vārds zelta burtiem ierakstīts Krievijas populārās mūzikas vēsturē. Svinot pirmā albuma 20. jubileju, grupa devusies tūrē un 13.decembrī ar koncertu viesojās arī Rīgā.

Krievu kulta grupas “Mumiy Troll” debijas albums “Morskaja”, kura izdošanai pretojās ierakstu kompānijas, šogad svin 20.jubileju, un grupa to atzīmē ar koncerttūri, pieturot arī Rīgā. „Mumiy Troll” ne pārāk patīkot jubilejas, bet šo notikumu nedrīkstot apiet.

„Toreiz vienkārši neviens neticēja, ka šāda mūzika var kļūt populāra, un es pieņēmu lēmumu – ja neviena skaņu ierakstu kompānija negrib mums palīdzēt, tad viss jādara pašiem. Un tā ierakstījām šo plati,” stāsta grupas “Mumiy Troll” līderis Iļja Lagutenko. „Svarīgākās atmiņas no tā laika ir ne tik daudz no ieraksta tapšanas, bet gan no tūres. Un Rīga bija pirmo trīs koncertvietu topā. Sev pierādījām, ka to varam, un atmiņas par šo albumu man silti saistās ar Rīgu.”

Leģendārā albuma jūras tematika dominē arī mumijtroļļu skatuves šovā. Un daudzi no teju 2000 klausītājiem „Arēnā Rīga” ar to solidarizējušies arī apģērbā.

 „Es ļoti, ļoti mīlu šo grupu 18 gadus noteikti jau, un bija tāds laiks, kad ceļojām līdzi „Mumij Troll” uz koncerttūrēm,” saka koncerta apmeklētāja Vineta.

„Kad mēs mācījāmies skolā, tad pirmo reizi sākām klausīties „Mumij Troll”. Šodien izskanēja dziesmas no mūsu skolas laikiem, bija patīkami atcerēties,” iespaidiem dalās koncerta apmeklētāja Marija.

 „Mēs nedēļu mācījāmies tekstus, lēkājām tagad līdzi. Pirms tam gatavojāmies – tā ļoti nopietni šai lietai piegājām. Tā mums Jaungada balle šeit,” atklāj koncerta klausītājs Enriko.

 „Koncerts bija brīnišķīgs. Mēs speciāli atlidojām no Ukrainas, lai apskatītu skaisto Rīgu un apmeklētu šo koncertu,” stāsta koncerta apmeklētājs Maksims.

Parasti mūziķi saka: „Oi, es neklausos savu mūziku.” Es godīgi varu atzīt – es klausos savu mūziku. Es „Mumiy Troll” izveidoju ar domu radīt grupu, kas spēlē ideālas dziesmas no manis kā klausītāja viedokļa. Tieši tāpēc šī ir mūzika, kas manā pleijerī skan visbiežāk. Protams, visvairāk klausos tās dziesmas, kuras jūs vēl neesat dzirdējuši,” – tā Lagutenko.

Šobrīd pirms vairāk nekā 30 gadiem izveidotā grupa strādā pie jauna albuma, kas dienasgaismu ieraudzīšot nākamgad, bet nākamais „Mumiy Troll” koncerts Latvijā gaidāms jau nākamvasar.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti