Rīta Panorāma

Eiropas Ziemassvētki. Sinfonietta Rīga un Inga Kalna. Mūžīgais Mocarts

Rīta Panorāma

Dita Lūriņa un Zane Dombrovska aicina satikties pie Kamīna un Vīna

Svētku programma visai ģimenei "Trīs vīri Ziemassvētkos"

Muktupāvels, Lūsēns un Vilsons aicina uz koncertiem «Trīs vīri Ziemassvētkos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Solot aizvest uz bērnības zemi, kad dzīve likās skaista kā pasaka, vairākus koncertus “Trīs vīri Ziemassvētkos” Latvijā sniegs mūziķis Zigfrīds Muktupāvels, komponists Jānis Lūsēns un aktieris Mārtiņš Vilsons. 

Programmā izskanēs skaistākie Jāņa Lūsēna autordarbi saspēlē ar Zigfrīda Muktupāvela izjusto dziedājumu un vijoles spēli un Mārtiņa Vilsona runāto Kārļa Skalbes dzeju, pasakām un citu autoru skaistākajiem Ziemassvētku stāstiem.  Niansētā sarunā ar skatītāju koncerts ļaus nokļūt bērnības zemē, kad dzīve likās kā skaista un droša pasaka, informēja koncerta rīkotāji.

“Koncerts plānots mājīgā sajūtā, smokingu nebūs,” stāsta Zigfrīds Muktupāvels. Savukārt komponists Jānis Lūsēns pastāstīja, ka nākamgad viņam aprit sešdesmit un jubileju viņš iecerējis svinēt visai plaši. 

“Daudz strādāts pie Ziemassvētku mūzikas un Ziemassvētku dziesmām. Šoreiz programmā nav nevienas jaunas dziesmas, bet ir tādas no aizlaikiem, kas tapušas, pat Konservatorijā mācoties. No mūzikas aspekta tas ir Ziemassvētku daiļrades apkopojums,” saka Jānis Lūsēns. 

Mārtiņa Vilsona lasījumā izskanēs skaisti Ziemassvētku dzejoļi – ne tik daudz latviešu klasika, bet gan modernāki, kā Pēteris Brūveris, Inese Zandere un citi. 

Pie taustiņiem būs pats komponists Jānis Lūsēns. Pirmajam koncertam  14. decembrī  Aizputes kultūras namā sekos koncerti  Ventspils Kultūras centrā (17.12.), Mārupes Kultūras namā (18.12.),  Baložu Kultūras namā (19.12.), Jēkabpils Tautas namā (20.12.), Kandavas Kultūras namā (21.12.), Skrīveru Kultūras centrā (22.12.), Priekuļu Kultūras namā (23.12.) un Krimuldas Tautas namā (25.12.).
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti