Rīta Panorāma

Raiņa "Zelta zirgs" kā šaha spēle Leļļu teātra iestudējumā

Rīta Panorāma

Mūziķu apvienība "Tenoru Trio" koncertprogramma Arrivederci Roma

Mistisko skaņu un tēlu koncerts. Kosmiskā balāde

Mistisko skaņu un tēlu koncerts «Kosmiskā balāde»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

24.novembrī plkst.19 "Ave Sol" zālē ar mistisko skaņu un tēlu koncertu "Kosmiskā balāde" uzstāsies skaņas terapeiti Alīcija, Ričards, Lukass un Bartoks Eiliakas (Lietuva). Koncertu papildinās igauņu meistara Aleksandra Bahmana autordarbs - vizuālās projekcijas.

Skaņas mistērijas Alīcijas un Ričarda izpildījumā vienmēr ir kaut kas vairāk nekā parasti koncerti. Gongu un daudzu citu arhaisko instrumentu spēle daudzu gadu garumā, eksperimenti ar skaņām, spontānā improvizācija un intuitīvā dziedāšana ir ļāvusi gongu meistariem atklāt savu individuālu ceļu, savu unikālu stilu un skanējumu, viņu koncerti ir piepildīti ar neatkārtojamām skaņām un liriku. Viņi rada meditatīvu noskaņu un aicina klausītājus līdzi ceļojumā cauri izplatījumam uz sirds telpu, uz noslēpumaino Visumu. Viņu mūzika aizkustina sirdi un pieskaras visjūtīgākajām dvēseles stīgām.

"Tas ir ceļojums Visuma dzīlēs, ar Visuma skaņām, taču vispirms - ceļojums mūsu mazajā Visumā, iekšienē, telpā, kurā vienmēr ir klusums, kur ir mūsu mājas," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" skaidro Alīcija. "Mūsu koncerti vienmēr ir mistērija - dzīvas skaņas, kurās ir ļoti daudz improvizācijas."

Mistērijā skanēs unikālie stihiju gongi, arī 160 cm diametra "Mother Cosmo" gongs. Skaņu ceļojumu papildinās dziedošo kristāla trauku skaņas, indiāņu "Mīlestības flauta" un nostalģiska arābu flauta, vibrējoša monohorda skaņa, indiešu šruti, koši zvaniņi, šamaņu bungas, vargāni, didžiridū un citi neparasti instrumenti.

Pirmo reizi Latvijā mistisko skaņu koncertu papildinās igauņu meistara Aleksandra Bahmana autordarbs - vizuālās projekcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti