Rīta Panorāma

ASV Kongress apstiprina papildu palīdzību Ukrainai

Rīta Panorāma

Ar lielāko gandarījumu strādā savas valsts labā

Miris pasaulslavenais mūziķis Vangelis

Miris pasaulslavenais grieķu mūziķis Vangelis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

79 gadu vecumā miris grieķu izcelsmes mūziķis un komponists Vangelis. Latvijas mūzikas cienītājiem viņš vislabāk zināms pēc mūzikas filmai "1492: Conquest of Paradise" jeb "1492: Paradīzes iekarošana". Grieķijas premjerministrs Kirjaks Micotakis sociālās saziņas vietnē "Twitter" informēja, ka pasaules mūzika ir zaudējusi starptautiski atzītu mākslinieku.

Vangelis jeb īstajā vārdā Odisejs Papatanasiu miris 17. maijā slimnīcā Francijā pēc inficēšanās ar Covid-19. Viņš atpazīstamību iemantoja pagājušā gadsimta sešdesmito gadu beigās kā viens no progresīvā roka grupas "Aphrodite’s Child" dalībniekiem. Šajā grupā mūziķa karjeru sāka arī pasaulslavenais grieķu dziedātājs Demiss Russ. Vēlāk viņš pievērsās elektroniskajai mūzikai un interesējās par kosmosa izpēti, dabu, moderno arhitektūru un kristietību.

Kopš karjeras sākuma Vangelis radījis mūziku vairāk nekā 50 albumiem un daudzām kinofilmām. Par 1981. gadā sarakstīto mūziku britu vēsturiskajai sporta drāmai "Ugunīgie kaujas rati" viņš saņēmis ASV kinokadēmijas "Oskara" balvu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti