Mīlgrāve sola pārsteigumus Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes priekšsēdētāja Elita Mīlgrāve sola ļoti interesantu mūzikas ierakstu gada balvas pasniegšanas ceremoniju 5.marta vakarā, kurā netrūkšot pirmatskaņojumu un pārsteigumu skatītājiem.

Būs ļoti interesanta ceremonija, jo šogad mums ir četri vadītāji. Zelta četrotne, kā mēs sakām,” norāda Mīlgrāve. „Būs arī daudz dažādu pirmatskaņojumu un pārsteigumu skatītājiem.”

Kopumā tiks pasniegti 18 "Zelta mikrofoni". 19.balva ir par mūža ieguldījumu, pastāstīja Mīlgrāve.

„Šogad atkal parādījušies daži jauni nosaukumi nominācijām, jo princips ir nedaudz mainīts jau pirms gada,” uzsver Mīlgrāve, skaidrojot ierakstu iesniegšanu nevis uz konkrētām  nominācijām, bet vispārīgi. Žūrija ierakstus pēc tam sadala pa nominācijām. 

„Šogad pirmo reizi mums ir džeza un blūza nominācija parādījusies. Pirmo reizi šogad ir koncertieraksts un koncertuzvedums,” atklāj LaMPA pārstāve. „Ā, un pie mums ir atgriezies hiphops. Pāris gadus viņi bija izlēmuši paši savu balvu pasniegt, bet nu ir atgriezušies pie kopīgā mūzikas klāsta.”

Jautāta par līderiem nomināciju ziņā, Mīlgrāve atzīst, ka šis laikam ir Dona gads, jo viņš ir izvirzīts balvai četrās kategorijās. Vairākām balvām nominēta arī "Prāta vētra" un grupa "Instrumenti".

Vispār jau ir interesanti šeit sastapt praktiski visu Latvijas mūzikas ziedu," teic Mīlgrāve.

"Zelta mikrofoni" pirmo reizi balvā pasniegti pērn, bet šodien „Zelta mikrofons” likts arī mūzikas ierakstu balvas nosaukumā. Kā Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” pastāstīja Elita Mīlgrāve, nosaukuma maiņai ir vairāki iemesli.  Viens no tiem, lai cilvēkiem nejūk šī balva ar citām.

Kā iepriekš vēstīts,  Nacionālajā teātrī 5.marta vakarā tiek pasniegtas Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) un Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2013".

Tiešraidē „Zelta mikrofona 2013” ceremoniju varēs klausīties Latvijas Radio 2 ēterā, tā sāksies plkst.19.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti