Milānas «La Scala» atkal atvērta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc vairāk nekā četru mēnešu pārtraukuma durvis apmeklētājiem atkal vēris pasaulslavenais opernams Milānā "La Scala".

Milānas opera "La Scala" pasākumus atcēla februārī, kad Itālijas ziemeļos plašumā vērsās jaunā koronavīrusa uzliesmojums. 6. jūlijā notikušajā atkalatvēršanās koncertā uzstājās itāļu pianiste Beatriče Rana, itāļu baritons Simone Pjacola un pasaulslavenais čellists, Rīgā dzimušais Miša Maiskis.

"Man katrs koncerts nozīmē lielas emocijas, bet daži koncerti ir īpaši emocionāli. Man šī ir pirmā uzstāšanās gandrīz piecu mēnešu laikā, turklāt šeit – "La Scala" – tas ir īpaši," sacīja Maiskis.

Lai nodrošinātu sociālo distancēšanos, opernams uzņēma mazāk nekā trešo daļu no parastā apmeklētāju skaita – tikai 600 ierasto 2000 vietā. Opera šo nosauca par simbolisku atvēršanos.

Pēc pauzes "La Scala" plāno septembrī atgriezties ar Džuzepes Verdi "Rekviēma" atskaņojumu Milānas katedrālē to itāļu piemiņai, kuri miruši koronavīrusa dēļ. Pēc tam – Ludviga van Bēthovena 9. simfonija pašā opernamā.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss sāka izplatīties 2019. gada nogalē Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Pasaules Veselības organizācija 2020. gada martā paziņoja, ka "Covid-19" sasniedzis globālās pandēmijas līmeni. 

Pasaulē ar jauno koronavīrusu inficējušies jau vairāk nekā vienpadsmit miljoni cilvēku. Kaut arī dažviet ierobežojumi tiek atcelti, veselības eksperti atgādina, ka iespējami atkārtoti Covid-19 uzliesmojumi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti