Mežaparkā izskanēs Pasaules koru olimpiādes lielkoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Noslēdzot Pasaules koru olimpiādes pirmo daļu, Mežaparka Lielo estrādi 13.jūlijā plkst. 21 pieskandinās pasaules apvienotais koris 15 000 cilvēku sastāvā.

Mežaparka Lielajā estrādē, kur reizi piecos gados Dziesmu svētku laikā pulcējas kori no visas Latvijas, šoreiz kopā dziedās gan 10 000 Latvijas koristu, gan apmēram 5000 dziedātāju no visas pasaules, kas piedalās Pasaules koru olimpiādē.

Latviešu Dziesmusvētku klasisko repertuāru šoreiz papildinās gan opermūzika, gan amerikāņu gospeļu dziedājumi.

Brīvdabas lielkoncertu ar 17 000 dziedātāju Pasaules koru olimpiāde pieredzēs pirmoreiz. Tas, ja tā var teikt, ir Latvijas īpašais piedāvājums - kā nekā olimpiāde pirmo reizi notiek valstī, kuras Dziesmu svētku tradīcija ierakstīta UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā.

Kā norāda organizatori, lielkoncerta mērķis ir parādīt latviešu Dziesmu svētku tradīciju un kopdziedāšanas spēku visai pasaulei. Ar latviešu kormūzikas pērlēm "Gaismas pili", "Mēness starus stīgo", "Jāņuvakars" un citām klausītājus iepazīstinās 10 000 Latvijas koristu un arī vairāki simti ārzemnieku, kas iemācījušies visu repertuāru, bet vēl 5000 koristu no visas pasaules pievienosies kopkorim noslēguma daļā uz Džuzepes Verdi Vergu kori no operas "Nabuko", spiričuelu "Oh Happy Day", kā arī Mārtiņa Brauna komponēto "Saule, Pērkons, Daugava".

Kopā ar kori muzicēs bundzinieki no Japānas, Raimonds Pauls, grupas "Iļģi", "Auļi" un citi Latvijas mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti