Rīta Panorāma

Jaunais Ukrainas iedzīvotāju atbalsta centru Kaļķu ielā

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Mežaparka Lielajā estrādē notiks atbalsta koncerts ukraiņu bērniem un ģimenēm

Mežaparka estrādē notiks atbalsta koncerts ukraiņu bērniem un ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

26. martā pulksten 14.00 Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies atbalsta koncerts "Palīdzi celties!", kas tiks veltīts ukraiņu bēgļu bērniem un ģimenēm. Visi par biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti Bērnu slimnīcas fondam, tos novirzot ukraiņu bērnu psiholoģiskajam atbalstam un ārstēšanai, informēja organizatori.

"Bērni ir tie, kas kara sekas izjūt visemocionālāk, tāpēc ukraiņu bērniem palīdzība šobrīd ir nepieciešama visvairāk. Ar muzikāliem priekšnesumiem un citām saliedējošām aktivitātēm atbalstīsim un ziedosim, uzmundrinot, stiprinot un palīdzot atkal celties – fiziski, emocionāli un visiem kopā," vēstīts pasākuma pieteikumā.

Koncertā "Palīdzi celties!" uzstāsies tādi mūziķi kā "Voices" un Maria Savenko, Ance Krauze ar bērniem, Sējānu ģimene, Juris Kaukulis ar meitu Rūtu, Kristīne un Marts Kristiāns Kalniņi, Edgars Kārklis, Anmary, Zigfrīds Muktupāvels, "Carnival Youth", Ieva Kerēvica, Emīls Balceris, Andris Ērglis, Dināra Rudāne, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Ieva Sutugova, Jānis Stībelis, Ainars Mielavs, Atis Zviedris, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora, "My Radiant You", Miks Dukurs, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, "Tautumeitas", Džonijs Salamanders, Aminata, kamerkoris "Nošu planētas" un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Džulians un MC orķestris. Pasākumu vadīs aktrise Dita Lūriņa un žurnālists Aivis Ceriņš. Paužot atbalstu Ukrainai, visi dalībnieki koncertā piedalīsies brīvprātīgi.

Estrādē tiks veidota bērnu zīmējumu siena, tāpēc paši mazākie atbalstītāji aicināti nest savus mākslas darbus vai radīt tos pasākuma laikā.

Koncertam tiešraidē varēs sekot līdzi Latvijas Televīzijā un portālā LSM.lv.

Koncertu rīko Rīgas dome, Bērnu slimnīcas fonds un Latvijas Bērnu onkoloģijas fonds.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti