«Menuets» dosies 45 gadu jubilejas koncerttūrē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

13. jūnijā ar koncertu Dzintaru koncertzālē Latvijas koncertturneju sāks leģendārā grupa “Menuets”.

Koncertprogramma “Esam!”, kurā iekļautas visu laiku labākās "Menueta" dziesmas, būs grupas dalībnieku dāvana gan saviem atbalstītājiem visā Latvijā, gan pašiem sev 45 gadu jubilejā.

"Ja man jautā, kā vērtēju “Menueta” paziņojumu, ka sakarā ar savu ievērojamo jubileju viņi devušies pēdējā tūrē, es teiktu, ka tā droši vien ir tāda neliela reklāma. Es nekādi nespēju iedomāties, ka šie cilvēki, šie mūziķi, kurus tik labi pazīstu un zinu, kāds viņos ir potenciāls, pēkšņi beigtu spēlēt un teiktu: "Tagad mēs sēdēsim mierā!" Galu galā, daudzi pasaulslaveni mākslinieki ik pa brīdim paziņo: "Ai, tagad mēs dodamies pēdējā tūrē!” Tomēr pēc kāda klusuma brīža atgriežas,” tā pirms pieciem gadiem sacīja komponists Imants Kalniņš, un viņam izrādījās taisnība, jo savā 45. dzimšanas gadā “Menuets” atgriežas un pošas ceļā pie saviem klausītājiem visā Latvijā.

45 gadu laikā izaugušas vairākas paaudzes, kas iecienījušas "Menuetu”, jo grupa dzīvo ārpus jēdzieniem stilīgi vai vecmodīgi. Savā dziļākajā būtībā šodien “Menuets” ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4. vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu "Menuets”.

Par "Menueta” iedvesmas avotu var uzskatīt leģendāro grupu "The Beatles”, bet par paroli – komponistu Imantu Kalniņu. Viņa sacerētā "Dziesma, ar ko tu sāksies” uz mūžīgiem laikiem kļuvusi par “Menueta” neoficiālo himnu.

Grupas "Menuets” Latvijas koncertturneja "Esam!” tiks atklāta 13. jūnijā Dzintaru koncertzālē, savukārt pēc tam grupa sniegs koncertu Liepājā 2. augustā, Valmierā 15. augustā, Ventspilī 24. oktobrī, Jelgavā 30. novembrī, Rēzeknē 14. novembrī un Cēsīs 12. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti