Mencendorfa namā skanēs Heinriha Šica mūzika 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Biedrība “Musica Humana” sadarbībā ar Mencendorfa namu 2018. gadā aizsākusi jaunu kamermūzikas ciklu. 27. oktobrī plkst. 19.00 notiks jau piektais muzicēšanas vakars, kas tiks veltīts Heinriha Šica daiļradei, atskaņojot garīgās motetes, kuras sakārtotas vairākos krājumos ar nosaukumu “Mazie garīgie koncerti”. 

Kamermuzicēšanas vakarā uzstāsies jaunās un talantīgas dziedātājas - soprāni Aija Veismane un Dārta Treija, kuras senās muzicēšanas prasmes attīstījušas ne tikai Latvijā, bet skolojušās un uzstājušās arī citviet Eiropā, informēja projekta pārstāve Kristiana Vaickovska.

Tenors Kārlis Rūtentāls ir viens no vadošajiem Latvijas Radio kora māksliniekiem un regulāri piedalās Latvijas Operetes fonda rīkotajās izrādēs, savukārt čelliste Māra Botmane ir ne tikai Valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” māksliniece, bet jau vairākus gadus praktizējas tieši baroka čella spēlē Frankfurtes Mūzikas un mākslu augstskolā. Diriģents un senās mūzikas entuziasts Pēteris Vaickovskis savus domubiedrus atbalstīs ar ērģeļpozitīva spēli.

Par koncertcikla ideju un norisi tā mākslinieciskais vadītājs Pēteris Vaickovskis atklāj: “Līdz šim notikušie četri kamermuzicēšanas vakari ir izdevušies sirsnīgi.

Mencendorfa nama vēsturiskā gaisotne un brīnišķīgie mūziķi ir snieguši klausītājiem iespēju ne tikai dzirdēt mūziku un stāstījumus par to, bet būt priekšnesumam burtiskā nozīmē ļoti tuvu – tieši tas ir īpaši.

Ir iecere uz sadarbību aicināt kamermūzikas žanrā gan pieredzējušus, gan jaunus mūziķus. Man tuva ir tieši renesanses un baroka laika estētika, bet nākotnē ir doma attīstīt šo ciklu, veidojot arī klasicisma un romantisma koncertprogrammas.”

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā. 

Turpmākie kamermūzikas cikla vakari gaidāmi 2018. gada 27. oktobrī plkst.19.00, kad izskanēs “Heinriha Šica Garīgie koncerti”, 10. novembrī plkst.19.00 – “Mīlas madrigāli”, 15.decembrī – “Vācu baroka Ziemassvētki”, bet 22. decembrī – “Bahs un vārds” .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti