«Melo-M» Vecgada lielkoncertā pirmatskaņos jaunu oriģinālmūzikas programmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Čellu trio "Melo-M" Vecgada lielkoncertā Rīgas Kongresu namā 26.decembrī pirmatskaņos jaunu oriģinālmūzikas programmu "No meža mēs nākam". Līdzās jaunajam koncertuzvedumam izskanēs arī grupas populārākie skaņdarbi.

Koncertprogrammas "No meža mēs nākam" pamatā ir "Melo-M" dalībnieka Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas, kas radītas tieši šim izpildītāju sastāvam. Lai gan "Melo-M" repertuārā līdz šim dominējušas īpašas versijas par populārām mūzikas tēmām, Kārlim Auzānam ir liela komponista pieredze, gan rakstot mūziku teātra izrādēm "Piafa", "M. Butterfly", "Pīters Pens" un "1984", gan komponējot tēmas kinofilmām. Tāpēc jaunajā programmā ieskanēsies arī daži pazīstami motīvi.

"No meža mēs nākam" ir muzikāls stāstījums par mežu, no kura, iespējams, nākusi koksne "Melo-M" čelliem - cauri gadalaiku maiņām, dabas stihijām un klimata kaprīzēm, skatot meža iemītniekus un notikumus biezoknī līdz mežcirtēja satikšanai un  atdzimšanai mūzikas instrumenta veidolā. Visi šie notikumi, sajūtas un noskaņas atbalsosies jaunos un īpaši komponētos skaņdarbos trīs čellistu izpildījumā. 

"Jau daudzus gadus līdztekus pazīstamu skaņdarbu versijām trīs čellu sastāvam koncertos esam spēlējuši savas oriģinālkompozīcijas, un ļoti bieži gan pašu mājās, gan koncertceļojumos ārzemēs klausītāji mūs ir mudinājuši atskaņot vēl vairāk oriģinālmūzikas. Tagad tas brīdis ir pienācis un varam ar prieku paziņot, ka aptuveni pusi koncerta aizņems pilnīgi jauna, pašu radīta mūzika. Ceram, ka tas būs patīkams pārsteigums visiem mūsu draugiem," tā jauno mūzikas programmu piesaka "Melo-M" čellisti.

Koncertā muzicēs "Melo-M" čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, kā arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte, kura dinamiskā bungu spēle un skatuves pieredze papildinās jaunās programmas kopskaņu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti