«Melnajā piektdienā» notiks rokmūzikas festivāls «Proguary»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Klubā "Melnā piektdiena", Rīgā 27.decembrī notiks trešais progresīvās rokmūzikas festivāls "Proguary 2014".

"Pasākuma mērķis ir pievērst uzmanību jaunajiem kolektīviem, kuri darbojas šajā žanrā, neskatoties uz to, ka šī virziena pacēlums notika iepriekšējā gadsimta 60., 70.gados. Mēs esam pārliecināti, ka mums izdosies piesaistīt jaunu auditoriju kvalitatīvam un tehniski sarežģītam izpildījumam, kas apvieno sevī profesionālu instrumenta pārvaldi un kreatīvu, teatrālu uzstāšanos uz skatuves," saka festivāla rīkotājs Dmitrijs Rumjancevs.

Festivālā "Proguary" piedalīsies pieci mūzikas kolektīvi no Latvijas.

Projektā "Lost Poetry" apvienoti vairāki mūzikas virzieni: neoklasika, gotiskais un progresīvais metāls. Grupas līderi ir Andrejs un Ilona Šnitki, kuri grupas stilu dēvē par mūzikla metālu.

Grupas "Theatrum" ideja ir apvienot metālmūziku ar operiskām iezīmēm, kopēju sižeta līniju un progresīvā metāla mūziku. Grupas dalībnieki muzikālā ziņā sevi neierobežo un nebaidās eksperimentēt, pietuvojoties avangarda žanram.

Projekta "Wake Up" skanējums ir oriģināls blūza, smagā roka un rokenrola savienojums, izpildīts trio sastavā. Grupas muzikālais skanējums rada 70.gadu atmosfēru.

Pavisam jaunās grupas "Flying Fish" sastāvā darbojas viens no festivāla rīkotājiem Dmitrijs Rumjancevs. Savā daiļradē kolektīvs cenšas apvienot "art roka", progresīvā roka un metāla kanonus. Grupas repertuārā ir ne tikai pašsacerētas kompozīcijas, bet arī grupu "Genesis", "Camel", "King Crimson", "Gentle Giant" dziesmu kaverversijas.

"Catherine Band" pirmsākumos spēlēja kā izklaides popgrupa, bet vēlāk pievērsās progresīvajam rokam. Pagājušajā gadā kolektīvs izdeva debijas albumu "Across the Line".

Festivālu kuplinās arī konkursi, izlozes un progresīvais Ziemassvētku vecītis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti