Mazās ģildes dārziņā skanēs tradicionālie vasaras džeza koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Turpinot tradīciju, jau astoto gadu pēc kārtas vasaras mēnešos ceturtdienu pēcpusdienās Mazās ģildes dārziņā skanēs bezmaksas džeza koncerti.

No 5.jūnija līdz 28.augustam Mazās ģildes dārziņā katru ceturtdienu plkst. 17 būs iespējams noklausīties bezmaksas džeza mūzikas koncertus dažādu Latvijas mūziķu izpildījumā. Šīs vasaras koncertos piedalīsies "City Jazz Youth Band", "Jam Orchestra" un "Lauris Amantovs Jazz Quartet".

"City Jazz Youth Band" ir ritmiskās mūzikas biedrības "City Jazz Riga" veidots projekts, kura sastāvā ir apvienoti jaunieši vecumā līdz 25 gadiem. Bigbenda dalībnieki ir topošie sfēras profesionāļi vai jaunieši, kuri mūziku izvēlējušies par savu hobiju ar vēlmi attīstīt to profesionālā līmenī. Bigbends darbojas džeza mūziķa Kārļa Vanaga vadībā.

"Jam Orchestra" izveidots 2001.gadā, kad tajā iesaistījās profesionāli mūziķi ar līdzīgu biogrāfiju un muzikālo pieredzi, šobrīd pazīstamais saksofonists Zintis Žvarts un basģitārists Pēteris Liepiņš, viens no pieprasītākajiem un stilistiski daudzveidīgākajiem bundziniekiem Latvijā - Gundars Lintiņš, spožais pianists Romāns Vendiņš un ģitāras virtuozs Andrejs Jevsjukovs, kurus vieno prieks kopā muzicēt un improvizēt daudzveidīgos džeza mūzikas stilos. Grupas repertuārā ir dzirdamas džeza, blūza, fanka, roka un citu muzikālu virzienu kompozīcijas.

"Lauris Amantovs Jazz Quartet" pašreizējā sastāvā spēlē kopš 2003.gada. Kolektīvu varētu raksturot īsi - visaugstākā līmenī profesionāli izpildīta mūzika, stingri ievērojot tradīcijas un stilu. Kvartetā spēlē Lauris Amantovs (trombons), Viktors Ritovs (klavieres), Viktors Zeļenkovs (kontrabass) un Raimonds Kalniņš (sitamie instrumenti).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti