Mazajā Mežotnes pilī muzicēs ģitāru duets «Two four twelve»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

10.jūlijā plkst. 20 Mazajā Mežotnes pilī ciklā "Lielo talantu tramplīns" muzicēs ģitāru duets "Two four twelve" - Mārtins Zimnijs (Vācija) un Aleksandrs Vidojevičs (Serbija). Šis būs abu jauno mūziķu pirmais un vienīgais koncerts Latvijā un Baltijā.

Mārtins Zimnijs ir absolvējis Roberta Šūmaņa koledžu Diseldorfā un saņēmis prestižas balvas vairākos valsts un starptautiskos ģitārspēles konkursos. Viņš muzicējis teju visā Eiropā - no Serbijas līdz Spānijai, piedalījies festivālos un semināros Austrijā, Vācijā, Spānijā, Nīderlandē un citviet. Tāpat Mārtins Zimnijs vairākkārt piedalījies ģitārspēles meistarklasēs un arī pats jau desmit gadus māca jauniešiem spēlēt ģitāru.

Savukārt Aleksandrs Vidojevičs ar ģitārspēli nodarbojas kopš piecu gadu vecuma, un jau sešu gadu vecumā viņš uzstājās savā pirmajā koncertā. Aleksandrs Vidojevičs piedalījies vairākos ģitārspēles konkursos Austrijā, Vācijā, Serbijā un Bulgārijā.

"Ar šo koncertu vēlamies parādīt jaunos talantus, kuri varbūt šeit vēl nav tik labi pazīstami, taču neapšaubāmi pēc kāda laika kļūs par pasaulslaveniem mūziķiem. Tāpat šī cikla mērķis ir iepazīstināt mūsu klausītājus gan ar jaunajiem talantīgajiem latviešu mūziķiem, kuri studē un strādā Eiropā, gan ārzemju māksliniekiem," par ciklu "Lielo talantu tramplīns" stāsta Mazās Mežotnes pils īpašniece un koncertu cikla iniciatore Regīna Deičmane.

Viņa arī norāda, ka Mazā Mežotnes pils ik vasaru rīko četrus koncertus, cenšoties piedāvāt kaut ko unikālu. "Šovasar Mežotnē vēl notiks tradicionālais Pētera Vaska fonda koncerts, kurā skanēs latviešu jaundarbi. Neiztiksim arī bez jau ierastā džeza mūzikas koncerta," teic Regīna Deičmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti