Mazajā ģildē skanēs barikāžu aizstāvju atceres koncerts «Ar dziesmu dzīvībā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pieminot 1991. gada barikāžu laiku, Mazajā ģildē 20. janvārī pulksten 18.00 notiks atceres dienas koncerts “Ar dziesmu dzīvībā”, informēja organizatori. Koncertā piedalīsies koris “Sonore”, diriģenti Andis Groza un Andris Pujāts, koncertmeistare Evija Auziņa. Koncertu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

Koncertā skanēs dažādu latviešu komponistu darbi: četras daļas no Mārtiņa Brauna cikla “Daugava” – “Dusmu dziesma”, “Krauklītis”, “Zvērests” un “Saule, Pērkons, Daugava”; kā arī Emīla Dārziņa, Andra Kontauta, Zigmara Liepiņa, Jāņa Lūsēna, Pētera Plakida, Raimonda Tigula, Pētera Vaska, Lauras Jēkabsones, Artura Maskata, Jēkaba Jančevska mūzika.

Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” jaukto kori “Sonore” 1987. gada 13. oktobrī dibinājis diriģents profesors Edgars Račevskis kā mūzikas, prieka un mīlestības kori. 1997. gadā kora vadību pārņēma diriģents Mārtiņš Ozoliņš, savukārt no 2016. gada mākslinieciskā vadītāja pienākumus prasmīgi veic diriģents Andis Groza. “Sonore” amatierkoru skatēs regulāri iegūst augstāko kategoriju, īsteno dažāda žanra koncertprogrammas, kā arī piedalās dažādos starptautiskos koru konkursos.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem, kas no 10. janvāra pieejami “Biļešu paradīze” kasēs, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti