Maza skaista dvēseles dāvaniņa Latvijai. Saruna ar Marisu Jansonu pēc koncerta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā svētdien varējām baudīt vienu no valsts simtgades lielākajiem mūzikas dzīves notikumiem -  pasaulslavenā latviešu diriģenta Marisa Jansona un viņa vadītā izcilā Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncertu. Ne tikai klausītājiem, bet arī pašam maestro Jansonam katra tikšanās, katra uzstāšanās viņa dzimtajā pilsētā Rīgā ir saviļņojošs notikums. Šajā viesošanās reizē maestro bija kategoriski pret intervijām, taču savai senai paziņai un pieredzējušajai Kultūras ziņu žurnālistei Maijai Amoliņai Jansons nespēja atteikt.

"Mēs ļoti centāmies. Esmu ļoti priecīgs, ka mēs atbraucām un varējām mazu, skaistu dvēseles dāvaniņu Latvijai veltīt," Latvijas Televīzijai teica Jansons.

Viņš norādīja, ka Nacionālā opera viņam ir kā otrās mājas un ēkā pazīst teju katru stūrīti. 

Jansons arī pauda prieku, ka viņa vadītajam Bavārijas orķestrim ir apsolīta jauna koncertzāle, kuru sākšot celt pēc gada.

"Mums ir, bet tikai Latvijai nav," sacīja maestro. Viņš norādīja, ka vienmēr, atbraucot uz Latviju, jūt, ka te kultūra arvien ir dzīva, un tāpēc būtu svarīgi, lai šādā valstī būtu arī laba koncertzāle. Ja tādu uzbūvēs, tad Rīgā būs ļoti internacionāla kultūras dzīve, prognozēja Jansons. 

Svētdienas koncerta programmā, niansēti un emocionāli muzicējot Marisam Jansonam un orķestrim, izskanēja Rosīni, Riharda Štrausa, Ravēla opusi, kā arī Prokofjeva vijoļkoncerts, kur solo spēlēja izcilais vācu vijolnieks Franks Pēters Cimmermans. Pēc skatītāju pieprasījuma piedevās skanēja arī Bokerīni un Bartoka mūzika. 

Koncertu var noklausīties šeit: 

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti