«Maskavas operete» Rīgā izrādīs populāro mūziklu «Monte-Kristo»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Maskavas operetes" teātris 5. un 6. janvārī uz Dailes teātra skatuves izrādīs mūziklu "Monte-Kristo". Iestudējumu septiņu gadu laikā noskatījušies teju miljons cilvēku.

„Monte-Kristo” pirmizrāde notika 2008. gada 1. oktobrī, bet pēc nepilniem četriem gadiem, 2012. gada 9. jūnijā, nospēlēta jau 500. izrāde un 2012. gada 1. jūlijā - pēdējā, 520. izrāde, noslēdzot nepārtrauktu četru gadu sezonu. Tomēr skatītāji nevarēja samierināties ar „Monte-Kristo” pazušanu no afišām. 2014. gadā mūzikls ar triumfu atgriezās „Maskavas operetē”. Turklāt teātra tehniskajam dienestam izdevās izstrādāt scenogrāfijas variantus, kas ļāva iestudējumam doties viesizrādēs.

Jau pirmā „Monte-Kristo” viesošanās ārvalstīs izrādei atnesa starptautisku atzinību. Lielākajā starptautiskajā mūziklu festivālā "Daegu International Musical Festival" Dienvidkorejā 2014. gadā „Monte-Kristo” pārspēja visus konkurentus no Eiropas un Āzijas, saņemot "Grand Prix" un trīs apbalvojumus aktieriem.

""Monte-Kristo" ir apjomīgs projekts. Nopietns aprīkojums, dekorācijas, specefekti. Mēs vairākas reizes ar to esam braukuši uz Dienvidkoreju un Ķīnu, bet tur uzstādītas īpaši mums izgatavotas dekorācijas, kas bija lētāk un vienkāršāk, nekā vest mūsējās. Taču tas ne vienmēr ir iespējams, bet interese par mūsu mūziklu ir milzīga. Un mēs nolēmām izveidot mobilu versiju, kas, pēc mūsu domām, neatpaliek no stacionārās, bet ar to ir iespējams izbraukt [viesizrādēs]. Tā ir vienīgā atšķirība. Mākslinieki ir tie paši, kas spēlēja pirmizrādē Maskavā,”.stāsta "Maskavas operetes" direktors Vladimirs Tartakovskis.

Aizraujošo Aleksandra Dimā stāstu "Grāfs Monte-Kristo" skatuves valodā pārcēlis slavenais dzejnieks un dramaturgs Jūlijs Kims. Mūzikla kostīmus un dekorācijas radījis daudzkārtējais „Zelta maskas” laureāts Vjačeslavs Okuņevs. Gaismu partitūru veidojis viens no labākajiem speciālistiem pasaulē Gļebs Fiļštinskis. Mūzikla mūzikas autors - Romāns Ignatjevs, horeogrāfe Irina Korņejeva un režisore Aļina Čevika. Galvenās lomas mūziklā „Monte-Kristo” atveido tādas Krievijas mūziklu zvaigznes kā Valērija Lanska, Igors Balalajevs un Maksims Novikovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti