Maskava ar ovācijām uzņem mūsu Nacionālās operas zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ovācijas izpelnījusies pirmā Latvijas Nacionālās operas viesizrāde „Jevgeņijs Oņegins” Maskavas Lielajā teātrī, kas notika vakar. Spoži tajā sevi atklājuši galveno lomu dziedātāji Kristīne Opolais un Jānis Apeinis. Viesizrādes Maskavā ilgs līdz svētdienai, un mūsu mākslinieki līdzās Čaikovska operai „Jevgēņijs Oņegins” izrādīs arī Doniceti operu „Lucia di Lammermoor”. Kopš pabeigta Maskavas Lielā teātra rekonstrukcija, Latvijas Nacionālā opera ir tikai otrais viesteātris, ko uzņem atjaunotajā ēkā. Pirms tam tur viesojusies vien Milānas „La Scala”.

Par vakardienas izrādi stāsta Latvijas Nacionālās operas direktors un abu viesizrāžu režisors Andrejs Žagars: „Tā neērti runāt, bet bija ļoti kaislīga un silta uzņemšana. Bija bravo kliedzieni, ilgi nevarēja aizkaru aizvērt. Paši maskavieši, kas strādā Lielajā teātrī, teica ka tas ir augsts novērtējums, jo Maskavas publika, ja izrāde nav atstājusi iespaidu, parasti steidzas prom. Es ļoti priecājos, ka Kristīne Opolais pēc panākumiem Metropolitēna operā bija kopā ar mums. Kristīne protams bijā šīs izrādes centrs gan vokālās meistarības ziņā, gan absolūti tēla interpretācijā. Bijā tāds ļoti jauneklīgs gars izrādei.”

Šobrīd par mediju un publikas mīluli kļuvusi gan Kristīne Opolais, gan Jānis Apeinis, kuram šī ir trešā tikšanās ar Krievijas publiku. Komplimentus par spilgtu tēlu risinājumu saņēmušas Kristīne Zadovska un Ilona Bagele. Uzslavēta arī LNO orķestra spēle diriģenta Modesta Pitrena vadībā.

Opera „Jevgeņijs Oņegins” maskaviešu uzmanībai tiks piedāvāta arī sestdienas vakarā, bet jau šovakar, 8. februārī, kā arī 10. februārī Jaunajā zālē tiks izrādīta A. Žagara iestudētā G. Doniceti opera „Lucia di Lammermoor” ar Sonoru Vaici titullomā. Viņas skatuves partneris būs turku tenors Murats Karahans, bet operu diriģēs maestro Aleksandrs Viļumanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti