Rīta Panorāma

Intervija ar Rihardu Kozlovski

Rīta Panorāma

Latvijas keramiķu izstāde "Savējie.Sākums"

Intervija ar Mārtiņu Ozoliņu

Mārtiņš Ozoliņš: «Rigoleto» iestudējums ir svarīgs operai un trupai kopumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

„Operas „Rigoleto” iestudējums būs ne tik daudz man personīgi svarīgs, cik teātrim un trupai kopumā,” Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” norāda Latvijas Nacionālās operas (LNO) galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš.

„Šis iestudējums būs ne tik daudz man personīgi svarīgs, cik teātrim un trupai kopumā, jo šī būs izrāde ar ļoti daudzām debijām,” skaidro Ozoliņš. „Šī būs izrāde pirmo reizi uz Latvijas Nacionālās operas skatuves režisorei Margo Zālītei. (..) Tā būs izrāde, kur titullomā būs divi ļoti atšķirīgi dziedātāji. Tie būs divi atšķirīgi tēli.”

Kā iepriekš vēstīts, līdzās pieredzējušajam Rigoleto lomas atveidotājam Samsonam Izjumovam titullomā debitēs arī baritons Armands Siliņš, kuram šī būs pirmā tik liela loma LNO.

Džildas tēlā iestudējumā dzirdēsim trīs brīnišķīgus soprānus – vienu no Eiropas vadošajiem koloratūrsoprāniem Olgu Pudovu, kuras balsi Latvijas Nacionālajā operā dzirdējām Lučijas lomā izrādē „Lucia di Lammermoor”. Šajā lomā debitēs arī LNO skatītāju iemīļotā Inga Šļubovska un jaunā dziedātāja Jūlija Vasiļjeva.

Tāpat diriģents Mārtiņš Ozoliņš pauž pārliecību, ka skatītāji, kuri būs atnākuši uz vienu no izrādēm, noteikti nāks vēlreiz, lai redzētu „Rigoleto” ar otru sastāvu, „jo tās būs divas dažādas interpretācijas”.

Kā jau ziņots, šajā gadā LNO aizsāk tradīciju – katru rudeni jauno sezonu atklāt ar īpašu jauniestudējumu. Šoreiz tas būs Džuzepes Verdi operas „Rigoleto” jauniestudējums, kuru radīs jauni, talantīgi Latvijas mākslinieki un viesmākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti