Mārtiņš Mielavs: Piena svētki būs kā tilts no akadēmiskās mūzikas uz vieglākām lietām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 8.jūnijā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" teritorijā risināsies Piena svētki, kuru ideju jau vairākus gadus īsteno klubs "Piens".

Lai gan kluba "Piens" atrašanās vietā Aristīda Briāna ielā ir skaista vide ar izteiksmīgu arhitektūru un parku, gribējās iziet ārpus kluba četrām sienām. Piena svētki bija viena no idejām, kā "Pienam" radoši attīstīties āpus ierastā ritma," stāsta Mārtiņš Mielavs.

Raidījumā "Pa ceļam ar Klasiku" Mārtiņš Mielavs norāda - Rīgā šāda veida svētku trūkst, kaut mūsu galvaspilsētas stūri un stūrīši radoša piknika pasākumiem ir ļoti atbilstoši.

"Nu jau festivāls izaudzis ārpus sākotnējiem rāmjiem. Mums pašiem tas ir labs izaicinājums - lai katri svētki būtu citādāki par iepriekšējiem, lai process iet uz priekšu," stāsta Mielavs un neslēpj, ka festivāla izveidē katrs kluba dalībieks pielicis savu roku un viss paveikts pašu spēkiem, bez skaļas reklāmas.

Sākumā bija mūsu maksimālisms un ambīcijas. Nu jau esam paaugušies. Šoreiz, pateicoties Rīgas kā Eiropas galvaspilsētas kontekstam, varam atļauties vairāk; divi koncerti notiks iekštelpās. Interesanti būs arī no festivāla viedokļa - cilvēkiem patīk staigāt, iesaistīties, darboties. Tas rada notikuma sajūtu," ir pārliecināts Mielavs.

Piena svētku programma veidota tā, lai būtu interesanti gan skatītājiem, gan pašiem festivāla organizētājiem: būs gan skaņu tunelis un gleznošanas iespējas, gan restorāns un frizierdarbnīca. Taču īpašu akcentu veidos augstvērtīgas akadēmiskās mūzikas koncerti.

Šoreiz Piena svētki virzīti uz klausīšanās baudu, un festivāls kļūs par lielisku tiltu, kas savieno akadēmiskās kultūras vidi un demokrātiskāku mūzikas pasauli. Piena svētkos būs jauka festivāla noskaņa," uzsver Mārtiņs Mielavs, kuru klasiskā un akadēmiskā mūzika pēdējā laikā uzrunā arvien spēcīgāk.

Kā vēstīts iepriekš, jau piekto reizi Rīgā norisināsies Piena svētki, kas no viegla draugu eksperimenta izauguši līdz saturiskam pilsētas festivālam. Piena svētkos muzicēs gan Latvijas Radio bigbends, gan pianists Vestards Šimkus, koris "Kamēr…", Shipsi, koklētāja Laima Jansone, dziedātāja Jolanta Strikaite, Raimonds Tiguls un Ziedoņa fonds "Viegli".

Piena svētku mūzikas programmu 8.jūnijā no plkst. 18.15 tiešraidē pārraidīs arī Latvijas Radio 3 "Klasika".

Pienā svētki ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti