«Martas asinis» iepazīstina ar kompozīciju «Atstāj sapņus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2. decembrī, radio "Naba" 15. gadu svinību laikā, tiks atklāts Eduarda Veidenbauma jubilejas gadā tapušais ritmiskās mūzikas albums “Veidenbaums. Vaidi un Gaidi.” Grupa “Martas asinis” šim albumam radījuši skaņdarbu ar nosaukumu “Atstāj sapņus”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kompozīcijas “Atstāj sapņus” pamatā ir Eduarda Veidenbauma dzejas kolāža, kurā apvienoti un mākslinieciski sakārtoti vairāki Eduarda Veidenbauma dzejoļi. 

 

Kompozīcija būs iekļauta „Naba Music/Melo Records" izdotajā albumā “Veidenbaums. Vaidi un Gaidi”, kurā apkopotas 12 šī gada ietvaros īpaši veidotas kompozīcijas, kas atspoguļo bezcerību, nolemtību, dzīves absurdumu, mantas un varas kultu, apmātību un cerību mainīt pasauli – vismaz savējo. Dzejnieka vārdi, kas vēl aizvien liek pārdomāt dzīves vērtības, transformējušies līdzi laikam, lai katrs spētu ieraudzīt savu Veidenbaumu.

Albumā varēs dzirdēt orģinālkompozīcijas, kuras ir radījušas muzikālās apvienības “Hipstokrātija”, “MMMM”, “Čipsis un Dullais”, Eastbam (Roberts Gobziņš) un Westbam, “ISMS”, “IR OK”, Jānis Irbe, “Martas asinis”, “Podruga”, “Āres” un Evija Vēbere, “Tehnikums” un “Rāva”.

Albuma atklāšana norisināsies vienlaikus ar radio „Naba” 15. jubilejas svinībām šī gada 2. decembrī. Šajā vakarā, atzīmējot latviešu dzejnieka Eduarda Veidenbauma 150. jubileju, ar ritmiskas mūzikas palīdzību tiks šķetinātas dzejnieka personības neredzamās iezīmes un pretrunīgums.  Vienotā priekšnesumā varēs redzēt grupas “Čipsis un Dullais”, “Martas asinis”, “MMMM”, “Tehnikums”, “Podruga” un “Rāva”.

Vakara programmu papildinās arī filozofu apvienība “aaafterwork”, kas piedāvās savu skatījumu par “Radio-aktīvo Veidenbaumu”. Apvienību veido filozofi Andrejs Balodis, Andris Hiršs un Ainārs Kamoliņš, kas šī gada ietvaros kopīgi ar skaņu un skatuves mākslu jaunajiem māksliniekiem veidoja projektu “Mehāniskais Veidenbaums”.

Simbolisku tiltu cauri laikiem un Eduarda Veidenbauma dzejas ceļiem mūsdienu populārajā kultūrā radīs Ieva Akuratere un Juris Kulakovs, pasākuma noslēgumā atskaņojot klasisko ciklu “Septiņas ar pusi dziesmas ar Veidenbauma vārdiem”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti