Marisam Jansonam piešķirta «Lielā mūzikas balva» par mūža ieguldījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pasaulslavenajam latviešu diriģentam Marisam Jansonam piešķirta "Lielā mūzikas balva" par mūža ieguldījumu.

Viņa žestam pakļāvušies visi pasaules izcilākie simfoniskie orķestri. Darījuši to labprāt, no brīvas, radošas gribas, cienot un novērtējot diriģenta spožo talantu un cilvēcisko šarmu. "Vīnes filharmoniķi" divas reizes tieši viņu vēlējušies redzēt diriģējam slavenos Jaungada koncertus. Tieši viņš ieviesa tradīciju vieskoncertos aicināt orķestra mūziķus pusdienās vai vakariņās.

Mariss Jansons ir Bavārijas Radio simfoniskā orķestra galvenais diriģents un Amsterdamas Karaliskā orķestra "Concertgebouw" virsdiriģents.

Mariss Jansons ir "Grammy" balvas laureāts, apbalvots ar Vācijas Nopelnu krustu. Tāpat saņemtas neskaitāmas starptautiskas balvas par koncertu ierakstiem.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada aprīlī Mariss Jansons paziņoja, ka viņš atkāpsies no Amsterdamas Karaliskā orķestra "Concertgebouw" virsdiriģenta amata pēc 2014./2015. gada sezonas.

"Ja analizējat manu dzīvi, tad tā paiet vienā sagatavošanā. Diriģēju koncertu, pēc tam nākošajā dienā vajag sagatavoties citam koncertam ar otru orķestri. (...) Tad man jāsāk kādu dienu domāt, bet kad sākšu tiešām arī dzīvot?" - tā pēc paziņojuma par aiziešanu no orķestra intervijā Latvijas Televīzijai teica Mariss Jansons.

Kā vēstīts, 15.janvārī paziņoti "Lielās mūzikas balvas 2014" nominanti. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 3. martā Latvijas Nacionālajā operā. Ceremoniju tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas 1. kanāls un Latvijas Radio 3 “Klasika”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti