Marinas Rebekas ieskaņotais Bellīni «Pirāts» saņēmis Starptautisko klasiskās mūzikas balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Operdziedātājas Marinas Rebekas vadītās skaņu ierakstu kompānijas "Prima Classic" izdotās Vinčenco Bellīni operas "Pirāts" ieraksts saņēmis Starptautisko klasiskās mūzikas balvu (ICMA) kategorijā "Opermūzika", vēstīts balvas mājaslapā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Albumu ieskaņojusi Marina Rebeka, Havjērs Kamarena (Javier Camarena), Franko Vasallo (Franco Vassallo), Antonio di Mateo (Antonio di Matteo) Gustavo de Dženaro (Gustavo de Gennaro), Sonia Fortunato (Sonia Fortunato), Massimo Bellīni operas koris un orķestris. Diriģents – Fabricio Maria Karminati (Fabrizio Maria Carminati).

Dziedāt Imodženas lomu "Pirāta" koncertuzvedumā Ženēvas Lielajā teātrī Marina Rebeka tika uzaicināta 2019. gadā. Gan par savu lomu, gan operu un tās jaunāko ierakstu viņa pastāstīja sarunā ar Latvijas Radio 3 "Klasika": "Stāsts ir diezgan sens – jau vairākas reizes man bija jādzied šī loma. Pirms tam "Pirāts" pirmo reizi bija ieplānots Ženēvas jaunā operteātra atvēršanai, bet tad saslimu un nevarēju aizbraukt, bet loma jau bija gatava. Otru reizi man bija jādzied Dortmundē, bet pandēmijas laikā viss tika atcelts, un man bija tik žēl – tā ir skaista un sarežģīta loma, un nekas nenotiek! Tā mums kopā ar Havjeru un Franko ienāca prātā, ka varbūt mēs to ierakstām, neskatoties uz pandēmijas situāciju."

"Šī opera tiek uzvesta diezgan reti, jo ļoti grūti atrast sastāvu. Praktiski pasaulē esam tikai daži cilvēki, kas to var nodziedāt," atzīmēja Rebeka.

"Tā vairākas reizes uzvesta "La Scala", arī Metropoles operā – ar Havjēru un Franko, tā tika plānota arī Cīrihē. Kaut kā pēdējā laikā par to atcerējušies. Visas variācijas, kas ir šajā ierakstā, ir unikālas – tās rakstīju es, un tās mēs kopā ar kolēģiem izrunājām un veidojām, savā ziņā sakomponējām. Bet jebkurā gadījumā – katru reizi, kad "Pirāts" tiek atveidots, jautājums ir, kas dzied – jo nodziedāt to ir ļoti grūti."

Komentējot operas "Pirāts" un Imodženas lomas nozīmi, māksliniece uzsvēra: "Tā ir ārkārtīgi sarežģīta... It sevišķi, ja uz to skatās tā, kā mēs viņu ierakstījām – absolūti veselu, bez kupīrām, ar visām variācijām, ar visām kadencēm, pilnā garumā. Imodžena tiešām ir milzīga loma – ļoti grūta."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti