Rīta Panorāma

Jaunieši Lielbritānijā vairs neprecas baznīcā

Rīta Panorāma

Festivāls "Jubilāru salidojums" aicina uz Valmieru, Limbažiem un Stopiņiem

Marina Rebeka un Andrejs Osokins. Dzimuši Latvijā

Marina Rebeka un Andrejs Osokins aicina uz Rahmaņinova romanču koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2. jūnijā Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē izskanēs pasaulē atzītās latviešu operdziedātājas Marinas Rebekas un izcilā pianista Andreja Osokina kopkoncerts ciklā “Dzimuši Latvijā”.

Programmā - Sergeja Rahmaņinova romances un prelūdijas. Pēc pianista Andreja Osokina domām, šī komponista repertuārs ir radniecīgs Marinas Rebekas balsij.

“Tas bija mans bērnības sapnis. Savulaik visas šīs romances es izskatīju cauri - cik tās ir dažādas un interesantas,” LTV “Rīta Panorāmai” atzīst latviešu soprāns. “Katra maza romance ir kā stāsts, un katrs stāsts ir savādāks. Viens - ļoti lirisks un gaišs, cits - dramatisks, bet vēl cits - kā dzīves situācijas apraksts un pārdzīvojumi. Ir ļoti dažādi, un tas arī ir tas skaistākais.”

Rebeka atzīst, ka Rahmaņinova darbiem ir raksturīgas sarežģītas klavieru partijas. “Bet tādam pianistam kā Andrejs es nevarētu piedāvāt kaut ko vienkāršāku,” savam programmas partnerim komplimentus velta operdziedātāja. 

Andrejs Osokins par jauno programmu: “Šajā koncertā aicinām klausītājus ģēnija Rahmaņinova skaņu laboratorijā vai dvēseļu putenī… Mēs gribam uzzināt, kāds bija šis komponists ne tikai vienā skaņdarbā, bet veselā koncertā.” 

Visas biļetes uz koncertu 2. jūnijā ir pārdotas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti