Marina Rebeka: Nezinu, kurā brīdī kļuvu par nez kādu zvaigzni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Nezinu, kurā brīdī kļuvu par nez kādu zvaigzni,” intervijā Latvijas Televīzijai teic Marina Rebeka. Lieldienās operas zvaigzne viesojās mājās Rīgā un Liu lomā piedalījās Džuzepes Verdi operas “Turandota“ koncertuzvedumā Latvijas Nacionālajā operā (LNO). Piedāvājam interviju ar Marinu Rebeku.

Dzirkstošā un sievišķīgā latviešu operzvaigzne Marina Rebeka ir gaidīta viešņa Vīnē, Ņujorkā, Londonā, Zalcburgā, Berlīnē,  Romā un citviet pasaulē, kur mīl operu. Lieldienās mēs varējām sveikt Marinu Rebeku Rīgā.

"Man ir liels prieks, ka esmu šeit, varu dziedāt savējiem, un Rīgas koncertuzvedumā man būs debija Liu lomā," intervijas sākumā saka Rebeka.

Kā uzņemat preses atsauksmes, esat dēvēta par zvaigzni ar sudraba soprāna balsi…

Marina Rebeka: Sākumā preses atsauksmes bija svarīgas. Pirmās recenzijas. Pirmie koncerti bija tik ļoti nozīmi un svarīgi,” atzīst soliste. „Tas viss tagad arī, protams, ir ļoti svarīgi, bet ir pienācis brīdis, kad zini, ka ir nodziedāts „La Scala” un Koventgardenā, ir bagāža, pieredze un zināšanas.”

Ziniet, man ir princips nelasīt atsauksmes līdz iestudējuma beigām.  Pēc tam – nākošās lomas, nav laika,” turpina Rebeka. „Ir patīkami , ja ir labas atsauksmes, bet tas nav rādītājs. Īstais rādītājs ir mana sirdsapziņa, kad apzinos, ka esmu izdarījusi visu ko varējusi.”

Vai esat apmierināta ar paveikto, ar savu radošo karjeru?

Marina Rebeka: Man vēl ir daudz kas sakāms, un man ir ko teikt. Jāmācās jaunas lomas, tas ir būtiski. Ir jau daudz arī padarīts. Brīnišķīgas izrādes bijušas Vīnē un Zalcburgā kopā ar Vīnes filharmoniķiem. Vīnes opera un Vīnes īpašā, zinošā publika man liek tur atgriezties vēl un vēl.

Kurp dosieties pēc Rīgas?

Marina Rebeka: Uz Berlīni – atkal Traviata. Tāds Traviatas gads iznācis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti