Kultūras ziņas

Glezniecības klasiķa Bogdanova-Beļska izstāde

Kultūras ziņas

Deju kolektīvam "Liesma" – 70

Rīgā dziedās operzvaigzne Marina Rebeka

Marina Rebeka Mimī lomā operas «Bohēma» izrādē Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mimī lomu Pučīni operā “Bohēma” Latvijas Nacionālajā operā 30.aprīļa vakarā dziedās izcilā soprāna īpašniece, šarmantā un pievilcīgā dziedātāja, pasaules opernamu zvaigzne Marina Rebeka.

Vēl rit rūpīgs mēģinājuma darbs, lai 30.aprīļa vakarā izrāde sniegtu klausītājiem pašu labāko. Mūsu opernamā Marinu Rebeku dzirdēsim Mimī lomā, bet otru – Mizetas lomu, viņa jau atveidojusi "Metropolitan" operā.

"Tā ir mana loma. Sirsnīga, emocionāla un vienkārša. Tā es to izjūtu. Te es jūtos kā mājās, ļoti labi," atzīst operddziedātāja. "Šis gads man bijis tik daudzveidīgs - Hendelis, Pučīni, Verdi, atkal Pučīni, jo lielāks repertuārs, jo mākslinieks var attīstīties."

Būtisks notikums šogad Marinai Rebekai bija “Norma” Triestas operteātrī.

"Šīs lomas dēļ, kuru es pirmo reizi dzirdēju 14 gadu vecumā, es kļuvu par operdziedātāju. Tas bija izaicinājums, jo Triestā bija daudz “kallasiešu”, tas bija saspringti. To es atcerēšos uz mūžu – pēc tam bija ziedu lietus," stāsta Rebeka.

Marinas mīļoto Rūdolfu "Bohēmā" atveido Kosovā dzimušais Rame Lahajs, ar kuru Marinai jau bijusi veiksmīga sadarbība solokoncertā "Lielajā dzintarā".

"Patiesībā, tieši Rūdolfu esmu dziedājis visvairāk, jo savu karjeru 2010. gadā sāku tieši ar šo lomu," atklāj Rame Lahajs. "Man ļoti patīk dziedāt kopā ar Marinu, patīk viņas personība, es saņemu enerģijas lādiņu strādājot ar viņu kopā. Protams, viņa ir dziedātāja, ko pazīst pasaulē. Ko te vēl piebilst. Es, protams, izrādē ļoti mīlu Mimī, bet žēl, ka stāsts beidzas tik dramatiski – viņa nomirst."

Pēc izrādes Rīgā Marina Rebeka sniegs koncertus Lucernā, tad "Traviata" Vīnē ar Plasido Domingo, bet pēc tam - atpakaļ Latvijā.

"Vasarā dziedāšu Siguldas opermūzikas svētkos, un tad Rīgas operas festivālā gan Traviatu, gan Galā koncertā," stāsta Rebeka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti